Hoe werkt het?

Heb jij een goede rijstijl en wil je een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland? Sluit de nieuwe ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af en rijd met een goede rijstijl jouw premie omlaag. Hieronder leggen we je in het kort uit hoe je de verzekering kunt afsluiten, hoe je de beacon en onze app gebruikt en hoe je tot 30% korting op je premie ontvangt.

Stap 1: Afsluiten ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Je sluit een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering eenvoudig online af. Vul een aantal gegevens in en wij berekenen de premie voor jouw verzekering. Je krijgt alvast 10% veilige rijderskorting van ons. Je ziet meteen hoeveel je elke maand nog extra kunt besparen als je veilig rijdt. Geef aan wat de ingangsdatum moet zijn en sluit vervolgens de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af. Binnen 5 werkdagen na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis, nota en groene kaart thuis. De beacon voor in de auto ontvang je binnen 5 werkdagen na de ingangsdatum van de verzekering.

Stap 2: Gebruik van de app en beacon

Nadat je de Veilig Rijden Autoverzekering hebt afgesloten download je de app en maak je een account aan met de gegevens die je van ons per e-mail krijgt. Als je de beacon hebt ontvangen, plaats je deze in je dashboardkastje en activeer je deze via de app. Je hebt hiervoor het nummer nodig dat op de beacon staat. Als de beacon geactiveerd is zie je een groen icoontje wanneer je in de auto zit. Via de app ontvang je nu elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer hebt gereden in Nederland feedback op jouw rijstijl en tips om je rijscore te verbeteren.

Stap 3: Verdien tot 30% veilige rijderskorting

Jouw rijstijl wordt beoordeeld op basis van de verzamelde gegevens die wij via de app binnenkrijgen. De 4 onderdelen die wij hierbij meenemen, zijn de snelheid, de manier van optrekken, remmen en hoe je de bochten neemt. Daarnaast geven we je feedback op smartphonegebruik tijdens het rijden. Dit onderdeel nemen we nog niet mee in je rijscore. Na analyse van de data ontvang je een persoonlijke rijscore en aan de hand van deze uitslag wordt de veilige rijderskorting op de premie bepaald. Iedere 3 maanden bepalen wij de eindscore en betalen wij de korting uit. Bij een onveilige rijscore ontvang je geen korting en betaal je de 10% veilige rijderskorting aan ons terug.     

Lees meer over de veilige rijderskorting