Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering?

Alles over Veilig Rijden

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt je rijgedrag bijgehouden. Met de ANWB Veilig Rijden app in combinatie met de beacon (of dongel) houden we bij hoe veilig je rijdt op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Smartphonegebruik wordt niet meegenomen in jouw rijscore bij de dongel. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald en ontvang je feedback om je rijstijl te verbeteren. Bij een goede score ontvang je extra korting op je premie.

Snel naar

Stappenplan | Veelgestelde vragen | Contact

Stappenplan

Je hebt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten. Wat moet je doen om gebruik te maken van deze verzekering?

Download de Veilig Rijden app

Bij het afsluiten van deze verzekering hoort de ANWB Veilig Rijden app. Na het ingaan van je verzekering download je de app in de App Store of in Google Play. Om deze app te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS vanaf versie 14 en Android versie 8 (Oreo) voor Android nodig.  

Maak jouw ‘Mijn account’ aan

Je ontvangt na het ingaan van de verzekering gegevens om een account aan te maken. Via dit account log je in op de Veilig Rijden app en kun je jouw gegevens inzien. 

Installeer de beacon (of koppel de dongel)

Binnen 5 werkdagen na de ingangsdatum van de verzekering ontvang je van ons de beacon (of dongel). De beacon activeer je via de app en als deze verbonden is zie je een groen icoontje in de app. De beacon leg je in het dashboardkastje van je auto. Meer informatie over wat een beacon precies is, lees je hier

Werkt de beacon niet? Dan ontvang je van ons een dongel. Plaats deze in de OBD-poort van jouw auto en koppel deze.

Ontvang jouw feedback

Je krijgt van ons je eerste feedback na 10 dagen waarin je minimaal 65 kilometer hebt gereden in Nederland. Heb je minder gereden? Dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat je meer dan 65 kilometer hebt gereden. Lees meer over het ontvangen van feedback. 

Ontvang jouw rijscore

Elk kwartaal berekenen wij jouw rijscore op een schaal van 1 tot 100 punten. Wij kijken naar trends in jouw rijstijl en geven aan op welke onderdelen je goed scoort of welke je kunt verbeteren. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting. Lees meer over jouw rijscore.

Kwartaalscore en veilige rijderskorting

Elk kwartaal krijg je jouw rijscore. Wij gaan ervan uit dat je een veilige rijder bent. Daarom krijg je standaard elke maand 10% korting. Door veilig te rijden kun je elk kwartaal tot 30% korting krijgen door veilig te rijden. Door de beacon of dongel in jouw auto zien wij of je veilig rijdt. Verzamel je niet voldoende data? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Lees meer over de rijscore en veilige rijderskorting

 

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.