Naar artikel

Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering?

Alles over Veilig Rijden

Heb jij een goede rijstijl? Met de Veilig Rijden Autoverzekering draag je op verschillende manieren bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. Door zelf veilig te rijden, maar ook doordat wij met alle (anonieme) data die door de veilige rijders wordt verzameld onveilige wegen en situaties in kaart kunnen brengen. Sluit daarom nu de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af en rijd met een goede rijstijl jouw premie omlaag!

Stap 1: Afsluiten ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Bereken je premie voor de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering. Bij de start van de verzekering ontvang je van ons direct 10% veilige rijderskorting omdat wij ervan uit gaan dat jij een veilige rijder bent. Met behulp van de beacon (of dongel) verzamel jij voldoende data zodat wij kunnen zien of je veilig rijdt. Doe je dit niet? Dan betaal je de 10% veilige rijderskorting aan ons terug.

Binnen 5 werkdagen na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis, nota en de groene kaart. De beacon ontvang je 5 werkdagen voor de ingangsdatum van de verzekering.

Stap 2: Download de Veilig Rijden app

Na het afsluiten van je Veilig Rijden Autoverzekering download je in de App Store of in Google Play de Veilig Rijden app. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS vanaf versie 14 en Android vanaf Oreo (8) voor Android nodig. 

Stap 3: Maak jouw ‘Mijn account’ aan

Je ontvangt na het afsluiten van de verzekering van ons de gegevens om een ‘Mijn account’ aan te maken. Via dit account log je in op de Veilig Rijden app en ontvang je elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer in Nederland hebt gereden feedback op jouw rijstijl en krijg je tips om deze te verbeteren.

Stap 4: Activeer de beacon en leg hem in de auto

Na de ingangsdatum van de verzekering ontvang je van ons een beacon thuis. Je hoeft niet te betalen voor de beacon, deze krijg je van ons in bruikleen. De beacon activeer je via de app. Je hebt hiervoor het nummer nodig dat op de beacon staat. Als de beacon geactiveerd is zie je een groen icoontje wanneer je in de auto zit. De beacon leg je in het dashboardkastje van je auto. Meer informatie over wat een beacon precies is, lees je hier.

Stap 5: Ontvang feedback en tips

Elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer in Nederland hebt gereden ontvang je feedback op jouw rijstijl. Je ontvangt tips om je rijstijl te verbeteren en je ziet de rijscore die je krijgt. Deze feedback is gebaseerd op de verzamelde gegevens die wij via de app binnenkrijgen. De 4 onderdelen die wij hierbij meenemen zijn: snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Daarnaast geven we je ook feedback op je smartphonegebruik tijdens het rijden. Dit onderdeel nemen we nog niet mee in je uiteindelijke rijscore.  

Stap 6: Kwartaalscore en veilige rijderskorting

Wij gaan ervan uit dat je een veilige rijder bent. Daarom krijg je standaard elke maand 10% korting. Door veilig te rijden kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen. Door de beacon of dongel in jouw auto zien wij of je veilig rijdt. Verzamel je niet voldoende data? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug.

Lees meer over de rijscore en veilige rijderskorting

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.