Veilig Rijden Autoverzekering
Tot 30% korting

Veilig Rijden Autoverzekering

Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger je korting!

Bereken je premie

Veilig Rijden Autoverzekering

Sluit uiterlijk 30 juli online af en betaal geen poliskosten

Als een van de eerste verzekeraars in Nederland biedt de ANWB een nieuw soort autoverzekering aan. Met een connected stick die je in de auto plaatst, houden we bij hoe veilig je rijdt. Je ontvangt via een speciale app tips over hoe je jouw rijstijl kunt verbeteren.

Korting op basis van je rijstijl

Als je kiest voor de Veilig Rijden Autoverzekering kan je veilige rijderskorting verdienen op je premie door veilig te rijden. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting. Bovendien draag je bij aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Sluit online af en betaal geen poliskosten

Sluit uiterlijk 30 juli 2018 online een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af en betaal geen poliskosten. Bekijk de actievoorwaarden.

Dekking ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

WA

 • Schade aan anderen
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

WA + Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

Aanvullende dekkingen

Wil je met jouw reguliere ANWB autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering nog meer zekerheid? Maak dan een selectie uit onze aanvullende dekkingen naast de basisdekking. Je kan jouw autoverzekering uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke aanvullende dekkingen.

Alleen met een inzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf óók verzekerd als er door jouw schuld een ongeluk gebeurt. De inzittendenverzekering geldt bovendien voor alle andere personen die in je auto zitten, zoals je kinderen en hun vriendjes. Bij de ANWB geldt de dekking zélfs als jijzelf of jouw inwonende gezinsleden in een andere auto zitten.

Met de dekking zekerheid voor inzittenden ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit, zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per auto-ongeluk is de dekking maximaal € 1.000.000,-.

Bovendien vergoeden wij ook een bedrag van € 10.000,- na een ongeval bij:

 • Overlijden van een inzittende;
 • Overlijden van de verzekeringnemer of overlijden van de inwonende gezinsleden, ook wanneer zij zich in een andere auto bevinden.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van de waardevermindering van je auto of de schade aan inzittenden van je auto. Je kan hierbij denken aan letselschade, schade aan kleding en bagage en verlies van inkomen.

Wanneer je "Wegenwacht Compleet Europa" hebt dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand binnen Europa.

Meer over verkeersrechtsbijstand

Bij diefstal of als de auto total loss is, vergoeden wij binnen de WA + Volledig Casco dekking standaard een jaar lang de nieuwwaarde voor nieuwe auto's en de aanschafwaarde van occasions tot maximaal € 75.000,-. Je krijgt dan de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag van je auto terug. Je kan met deze dekking de termijn waarop je het aankoopbedrag terug krijgt, verlengen tot 3 jaar. Dan vergoeden wij tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat je ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe auto’s en occasions.

Meer over aanschafwaardegarantie

Wordt je auto in het buitenland gestolen of staat hij daar voor schadereparatie in een garage, dan krijg je met deze dekking ook vervangend vervoer in Europa. Met de ANWB Autoverzekering profiteer je automatisch van vervangend vervoer in Nederland tot maar liefst 30 dagen. Je kan deze service uitbreiden naar Europa. Zo ben je ook in het buitenland verzekerd van een vervangende auto. Voor vervangend vervoer Europa dien je te beschikken over een creditcard. Zonder creditcard kan je geen vervangende (huur) auto meekrijgen.

De dekking vervangend vervoer Europa kan je alleen kiezen bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over vervangend vervoer

Met de standaard accessoiredekking binnen je casco verzekering heb je al een zeer uitgebreide dekking. Wil je toch je dekking verder uitbreiden, dan kan dat van € 2.500,- naar € 5.000,-. Het gaat om auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht. Dit kunnen accessoires zijn die je na aankoop van je auto extra hebt laten inbouwen, zoals een navigatie- of een audiosysteem, lichtmetalen velgen of een trekhaak.

De accessoiredekking is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over accessoiredekking

 

Hoe werkt het kortingssysteem?

Wij berekenen op basis van jouw rijstijl een rijscore en bijbehorende veilige rijderskorting. Na afloop van ieder kwartaal bepalen wij je eindscore en betalen wij jouw korting uit. Heb je een kwartaal geen korting verdiend? Dan betaal je de 10% korting aan ons terug.

Zeer veilig rijgedrag

20% tot 30% veilige rijderskorting

Veilig rijgedrag

10% tot 20% veilige rijderskorting

Onveilig rijgedrag

0% tot 10% veilige rijderskorting
Omdat je 10% startkorting krijgt, kan het zijn dat je een deel van korting moet terugbetalen.

Service & Tips

24/7 hulp van Alarmcentrale

24/7 hulp van Alarmcentrale

Heb je schade en wil je direct geholpen worden? De hulpverleners van de vertrouwde ANWB Alarmcentrale zitten dag en nacht voor je klaar en regelen alles voor je.

Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Meer weten over de Veilig Rijden Autoverzekering? In deze video leggen we het je uit.

Tips voor veilig rijden

Tips voor veilig rijden

Snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten: we geven je graag tips om je rijstijl te verbeteren.

Jouw Privacy

Jouw Privacy

Wij begrijpen dat je wilt dat de ANWB zorgvuldig met jouw gegevens omgaat. Je blijft zelf eigenaar van de data. Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen voor jouw rijstijl en het berekenen van je korting. Daarnaast gebruiken wij de gegevens anoniem voor statistische analyses.

Meten met een stick

Meten met een stick

Na het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ontvang je een stick/dongel. Dit is een soort stekker die je makkelijk in de auto kunt plaatsen. De stick verzamelt data tijdens al je ritten en houd je rijstijl bij.

Veilig Rijden app

Veilig Rijden app

Sluit je de Veilig Rijden Verzekering af? Download dan de Veilig Rijden app. In deze app ontvang je informatie over alle belangrijke onderdelen van deze autoverzekering. Download de app.

Top 5 veelgestelde vragen Veilig Rijden Autoverzekering

De Veilig Rijden Autoverzekering heeft een eigen app waarin je toegang krijgt tot jouw data en tips. Liever via de computer? Log dan met je accountgegevens in op mijn.anwbveiligrijden.nl

Zodra je de stick ofwel dongel hebt geïnstalleerd, ontvang je binnen 48 uur een e-mail waarmee je een Mijn Account aan kunt maken zodat je je eerste feedback kunt ontvangen. Als je geen Mijn Account aanmaakt, kun je ook geen feedback ontvangen. Je ontvangt van ons je eerste feedback binnen 2 weken waarin je minimaal 65 kilometer hebt gereden in Nederland. Deze kun je inzien in je Mijn Account mits je deze aangemaakt hebt. Heb je minder gereden dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat je meer dan 65 kilometer hebt gereden.

De stick/dongel is een soort stekker die je makkelijk in de auto kunt installeren. Deze stick verzamelt data tijdens al jouw ritten. De stick meet het rijgedrag op basis van jouw snelheid, de manier van optrekken, remmen en hoe je de bochten neemt. Je ontvangt van ons feedback op jouw rijgedrag.

De ANWB gaat vertrouwelijk om met jouw data. Hiervoor hebben we de volgende punten opgesteld:

De ANWB verstrekt geen data aan de politie of elk ander (civiel) bevoegd gezag, tenzij:

 • wij fraude vermoeden;
 • jij fraude hebt gepleegd;
 • wij door de wet genoodzaakt zijn deze gegevens te verstrekken.

Meer over privacy

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht