Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meldcode auto

Afsluiten van een autoverzekering, heb je de meldcode nodig?

Een meldcode wordt soms aangeduid als de identificatiecode van de auto of als een chassis-, of framenummer. Maar wat houdt een meldcode in? En waar kun je deze code terugvinden?

Wat is een meldcode?

Als je een auto op jouw naam hebt staan, is een autoverzekering wettelijk verplicht. Op het moment dat je een autoverzekering afsluit, heeft de autoverzekeraar de meldcode van je auto en het kenteken nodig. Met de meldcode en het kenteken meldt de autoverzekeraar jouw autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De meldcode is een unieke en een belangrijke code. Als je bij het afsluiten van de autoverzekering een onjuiste code opgeeft, kan jouw autoverzekering niet bij de RDW worden aangemeld en staat jouw auto geregistreerd als onverzekerd. Let er dan ook goed op dat je de juiste meldcode opgeeft.  

Meldcode auto bij een ANWB Autoverzekering

De meldcode van jouw auto heb je niet nodig als je een ANWB Autoverzekering afsluit. Het maakt niet uit of je een WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All risk) dekking afsluit. De meldcode hebben wij namelijk al voor je ingevuld, deze zal je niet zien bij het afsluiten van je ANWB Autoverzekering. Is de meldcode niet bij ons bekend dan vragen wij om deze als nog in te vullen. De code van je auto bestaat uit 4 cijfers. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op je kentekenbewijs. Nadat je jouw autoverzekering hebt afgesloten, geven wij jouw meldcode en kenteken direct door aan het RDW.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.