Meldcode auto

Een meldcode auto wordt ook wel eens aangeduid als de identificatiecode van de auto of als een chassis-, of framenummer. Maar wat houdt een meldcode in? En waar vindt je die?    

Meldcode auto en een autoverzekering

Als je een auto op jouw naam hebt staan, is een autoverzekering wettelijk verplicht. Op het moment dat je een autoverzekering afsluit, heeft de autoverzekeraar de meldcode van je auto en het kenteken nodig. Met de meldcode en het kenteken meldt de autoverzekeraar jouw autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De meldcode is een unieke en een belangrijke code. Als je bij het afsluiten van de autoverzekering een onjuiste code opgeeft, kan jouw autoverzekering niet bij de RDW worden aangemeld en staat jouw auto geregistreerd als onverzekerd. Let er dan ook goed op dat je de juiste meldcode opgeeft.  

Meldcode auto bij een ANWB Autoverzekering

De meldcode van jouw auto heb je uiteraard ook nodig als je een ANWB Autoverzekering afsluit. Het maakt niet uit of je een WA-, een Beperkt Casco of een Allrisk dekking afsluit. De meldcode van jouw auto heb je voor iedere autoverzekering nodig. De code van je auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vindt je op je kentekenpapieren. Nadat je jouw autoverzekering hebt afgesloten, geven wij jouw meldcode en kenteken direct door aan het RDW. Na het afsluiten ontvang je snel je polisblad en groene kaart.

Stap nu gemakkelijk over

Een ANWB Autoverzekering biedt veel voordelen, lees daarom meer over de ANWB Autoverzekering. Wil je jouw oude autoverzekering opzeggen? Uiteraard helpen wij je daarmee zodat jouw overstap snel is geregeld. Bereken binnen 1 minuut online je premie.

Bereken je premie