Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Langs de route van Flambana

30-daagse groepskampeerrondreis Noorse fjorden

Het Noorse fjordengebied is één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Naast heel veel natuurlijk schoon ontdek je ook Oslo en Bergen. De route is voorbereid, de reisbegeleiders staan voor je klaar, een excursiepakket is inclusief en de campings zijn geboekt.
  • je reist met je eigen kampeermiddel
  • inclusief 8 excursies, 6 lunches en 2 diners en bootovertochten
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Noorwegen heeft meer dan duizenden fjorden, met prachtig blauw water en omringd door majestueuze kliffen. Geniet van de spectaculaire uitzichten, de ruige en ongerepte natuur, het buitenleven op de camping en het stedelijk schoon. 

Je maakt kennis met de groep en de reisbegeleiders op een camping in Noord-Duitsland tijdens het welkomstdiner. Met de nachtboot vaar je van Kiel naar Göteborg en vanuit hier rijd je door naar de camping nabij Oslo. 

Nadat je onder leiding van een gids de Noorse hoofdstad hebt ontdekt, reis je over de hooggelegen Aurlandsvegen naar Gudvangen. Hier maak je je op voor een een cruise per fluisterboot over de Nærøyfjord. Je rijdt langs de kust richting Åndalsnes waar je een bustocht over de zogenaamde ‘Golden Route’ maakt. 

Iets ten oosten van Ålesund ligt Skodje, je volgende stop. Je maakt een bus-/boottocht naar het eilandje Grip en hebt voldoende tijd om de jugendstil-stad Ålesund te ontdekken. Daarna reis je verder naar Olden voor een bezoek aan de gletsjer van Briksdal. Ook de Boknafjord bij Stavanger sla je niet over. Maar niet voor je Bergen met het bergstation van de Fløyen-tandradbaan hebt gezien. Rond Stavanger vaar je per boot door de Lysefjord en wandel je naar de meest gefotografeerde rots van Noorwegen: de Preikestolen.

Vanuit Kristiansand vaar je naar Hirtshals in Denemarken, waar je in Hobro en Ribe verblijft. De laatste avond spendeer je gezamenlijk onder het genot van een afscheidsdiner. 

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Inbegrepen excursies en hoogtepunten
• stadsexcursies Oslo en Bergen
• boottocht over de Nærøyfjord
• busexcursie over de 'Golden Route'
• bootexcursie naar eiland Grip
• excursie Briksdalsbreen
• bus-/bootexcursie Lysefjord

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming. Lees hier meer over onze reisbegeleiders. 

Aantal deelnemers
Minimaal 16 deelnemers / maximaal 40 deelnemers

Verlengen Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.