Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fjorden, bergen en haarspeldbochten

Noorwegen is de perfecte bestemming voor een autovakantie.

Bekijk reizen 

Het noorden verkennen tijdens een autovakantie in Noorwegen

Dankzij de goede wegen is Noorwegen een perfecte bestemming om met de auto te verkennen. Bewonder de indrukwekkende bergketens, de besneeuwde landschappen en de prachtige fjorden van achter de voorruit en ga en sta waar je maar wilt.

Naar welke autovakantie in Noorwegen ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw autovakantie in Noorwegen

9x de mooiste natuur van Noorwegen 
De mooiste natuur van Noorwegen op een rij. Loop naar de voet van de Briksdalsbreen-gletsjer en vaar door het magnifieke Geirangerfjord.
De mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen 
Elke vierkante meter is een traktatie. Van steden waar de nacht nooit lijkt te vallen tot bizarre kleurschakeringen van de fjorden en het noorderlicht.

Auto huren in Noorwegen

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Waarmee moet ik rekening houden bij een autovakantie?

Noorwegen heeft een goed onderhouden wegennetwerk. De reis kan langer duren dan je van tevoren verwacht als je het aantal kilometers telt, doordat veel wegen door de bergen lopen. De kronkelige wegen zijn relatief smal en bevatten veel haarspeldbochten. Noorwegen heeft bovendien regelmatig te maken met extreme weersomstandigheden, waardoor de wegen soms afgesloten worden of onbegaanbaar zijn. Veel wegen in de bergen zijn gesloten tijdens het winterseizoen.

Welke route is het best voor een autovakantie door de natuur?

Een mooie route die je kunt rijden vertrekt vanuit Langesund. Vanuit die stad rijd je langs de twee grote meren Vravatn en Nisser. Maak daar een tussenstop om te wandelen of te zwemmen voordat je doorreist naar Vradal. Vervolgens reis je door naar het rotsplateau in Stavanger en de watervallen bij de Hardangerfjord. Je eindigt deze route in de hoofdstad Oslo.

Welke route is het best voor een autovakantie langs de steden?

Als je graag de bekendste steden van Noorwegen wilt aandoen, dan begin je in de kleurrijke plaats Bergen. Van daaruit rijd je verder naar de stad Lom. Vervolg de route richting Alesund. Daarna reis je naar de voormalige hoofdstad Trondheim. Vervolg je weg richting Roros naar Heggenes en eindig de reis in Oslo.

Waarom een Noorwegen vakantie met de auto?

Het voordeel van een reis met de auto door dit prachtige land is dat je in korte tijd veel ziet. Met de auto ben je niet afhankelijk van vertrektijden van openbaar vervoer. Als je voor een georganiseerde autovakantie door Noorwegen kiest, dan wordt alles voor je geregeld. Je rijdt zelf naar Noorwegen. Het verblijf ter plaatse is voor je geboekt, evenals de overtochten over het water. Je maakt je reis zelfstandig, maar kunt wel altijd terugvallen op de organisatie voor advies of tips.

Wat is de beste reistijd voor een autovakantie in Noorwegen?

De meest populaire periode om een vakantie met de auto naar Noorwegen te plannen is de zomer. In de zomer zijn de wegen het best begaanbaar. In de winter is dat door regen- en sneeuwval niet altijd het geval. Een nadeel van reizen in de zomer is dat de meeste toeristen dan op vakantie gaan. Het is daardoor mogelijk drukker op de weg.