Naar artikel

Het noorden verkennen tijdens een autovakantie in Noorwegen

Dankzij de goede wegen is Noorwegen een perfecte bestemming om met de auto te verkennen. Bewonder de indrukwekkende bergketens, de besneeuwde landschappen en de prachtige fjorden van achter de voorruit en ga en sta waar je maar wilt.

Bekijk hier alle reizen naar Noorwegen

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Noorwegen

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Noorwegen.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Waarmee moet ik rekening houden bij een autovakantie?

Noorwegen heeft een goed onderhouden wegennetwerk. De reis kan langer duren dan je van tevoren verwacht als je het aantal kilometers telt, doordat veel wegen door de bergen lopen. De kronkelige wegen zijn relatief smal en bevatten veel haarspeldbochten. Noorwegen heeft bovendien regelmatig te maken met extreme weersomstandigheden, waardoor de wegen soms afgesloten worden of onbegaanbaar zijn. Veel wegen in de bergen zijn gesloten tijdens het winterseizoen.

Welke route is het best voor een autovakantie door de natuur?

Een mooie route die je kunt rijden vertrekt vanuit Langesund. Vanuit die stad rijd je langs de twee grote meren Vravatn en Nisser. Maak daar een tussenstop om te wandelen of te zwemmen voordat je doorreist naar Vradal. Vervolgens reis je door naar het rotsplateau in Stavanger en de watervallen bij de Hardangerfjord. Je eindigt deze route in de hoofdstad Oslo.

Welke route is het best voor een autovakantie langs de steden?

Als je graag de bekendste steden van Noorwegen wilt aandoen, dan begin je in de kleurrijke plaats Bergen. Van daaruit rijd je verder naar de stad Lom. Vervolg de route richting Alesund. Daarna reis je naar de voormalige hoofdstad Trondheim. Vervolg je weg richting Roros naar Heggenes en eindig de reis in Oslo.

Waarom een autovakantie door Noorwegen maken?

Het voordeel van een reis met de auto door dit prachtige land is dat je in korte tijd veel ziet. Met de auto ben je niet afhankelijk van vertrektijden van openbaar vervoer. Als je voor een georganiseerde autovakantie door Noorwegen kiest, dan wordt alles voor je geregeld. Je rijdt zelf naar Noorwegen. Het verblijf ter plaatse is voor je geboekt, evenals de overtochten over het water. Je maakt je reis zelfstandig, maar kunt wel altijd terugvallen op de organisatie voor advies of tips.

Wat is de beste reistijd voor een autovakantie in Noorwegen?

De meest populaire periode om een vakantie met de auto naar Noorwegen te plannen is de zomer. In de zomer zijn de wegen het best begaanbaar. In de winter is dat door regen- en sneeuwval niet altijd het geval. Een nadeel van reizen in de zomer is dat de meeste toeristen dan op vakantie gaan. Het is daardoor mogelijk drukker op de weg.