Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis Noordkaap: een avontuur om niet snel te vergeten

Er zijn van die trips die je graag minimaal één keer in je leven wil maken. Een rondreis langs de Noordkaap en andere Scandinavische bezienswaardigheden staat bij menigeen in de top 10. Een reis die het ene hoogtepunt na het andere biedt: laat je overdonderen door het natuurschoon van de Noorse fjorden en de Lofoten, breng de Kerstman een bezoekje in Fins Lapland, verken interessante steden als Trondheim en Stockholm en bezoek een van de noordelijkste punten van Europa, de Noordkaap.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Treed in de voetsporen van Francesco Negri op de Noordkaap

In 1664 was Francesco Negri, een Italiaanse priester, de eerste toerist op de Noordkaap. Inmiddels zijn velen hem gevolg. Een onderzeese tunnel brengt je naar het eiland Magerøya. Hier vind je de Noordkaap, een bergplateau dat eindigt in een duizelingwekkende klif (307 meter). Wandel naar Knivskjellodden voor een prachtig uitzicht over deze bijzondere plek. Afhankelijk van het seizoen waarin je deze rondreis maakt, geniet je van de middernachtzon of vang je misschien wel een glimp op van het Noorderlicht.

Aanschouw de schoonheid van de Lofoten met eigen ogen

Beoordeel tijdens een rondreis langs de Noordkaap zelf of de Lofoten nu echt de mooiste eilanden ter wereld zijn. Op deze ruige eilanden bezoek je pittoreske vissersdorpen als Reine en Nusfjord en spot je bijzondere vogels, zoals visarenden en papegaaiduikers. Met een beetje geluk zie je zelfs walvissen in de buurt van deze eilandengroep. Liefhebbers van haring komen op de Lofoten ruimschoots aan hun trekken: de vis wordt door de eilandbewoners zelfs bij het ontbijt gegeten. Verken de eilanden te voet of per fiets, of waag je in het koude water en ga snorkelen of duiken.