Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek het land per auto tijdens een fly-drive in Noorwegen

Tijdens een fly-drive naar Noorwegen wordt je reis voor je uitgestippeld terwijl je jouw vrijheid ter plaatse behoudt. Bij aankomst op de luchthaven haal je je huurauto op. Je hoeft je nergens zorgen om te maken en kunt volledig genieten van de prachtige natuur, de kunst van Munch of een spannende ziplinetocht over een diep dal.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Welke route wordt vaak afgelegd tijdens een autorondreis in Noorwegen?

Tijdens een fly-drive in Noorwegen vlieg je doorgaans naar Oslo, waar je eerst een stadswandeling kunt maken. Je reist daarna door naar bijvoorbeeld Geilo. Onderweg bezoek je het glasmuseum en maak je een tussenstop in nationaal park Hallingskarvet. Vervolgens rijd je naar de vroegere hoofdstad Bergen waar je met een treintje naar een uitzichtpunt vertrekt, de schilderijen van Munch bekijkt in het Museum voor Moderne Kunst of vissen bewondert in het grote aquarium. Via Sogndal en Fosnavåg reis je naar Dombås om de bekende trollenmuur te beklimmen. Je eindigt de reis weer in Oslo.

Wat houdt een fly-drive precies in?

Bij een fly-drive naar Noorwegen wordt alles voor je geregeld. Je vlucht is geboekt, je hotels zijn gereserveerd en bij aankomst staat er op de luchthaven al een auto voor je klaar. Vervolgens trek je ter plaatse je eigen plan. De route ligt dan wel vast, maar je dagindeling bepaal je zelf. Is er bijvoorbeeld een stop in Trolltunga gepland? Sneeuwliefhebbers kiezen er dan voor een sneeuwschoenwandeling, durfals vliegen aan een zipline over het dal en sportievelingen doen mee aan een klimtocht. Tijdens een tussenstop in Stavanger kiest de actieve reiziger voor een rafttocht op de rivier, terwijl de geschiedenisliefhebber een stadswandeling maakt. Je bezoekt hier bijvoorbeeld de oude Domkerk of het stadsmuseum van Stavanger over natuurlijke en culturele geschiedenis.

Wat is de beste reistijd voor een fly-drive naar Noorwegen?

Een autoreis door Noorwegen leg je het beste tijdens de zomer af. Je bent dan bijna zeker dat de wegen grotendeels begaanbaar zijn. Rijd bijvoorbeeld over de slingerende weg tussen de steden Svolvaer, Henningsvaer en Kabelvag. Deze spannende weg vol haarspeldbochten is een bezienswaardigheid op zich. Je geniet er van de prachtigste panorama’s over de uitgestrekte natuur. In de winter kun je last hebben van regen- en sneeuwval. Daardoor komt er smeltwater en modder op de wegen. Een slingerweg wordt dan gevaarlijk. Vele wegen in Noorwegen worden daarom afgesloten van ongeveer oktober tot en met februari.