Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen?

Klimaat en weer in Noorwegen

Er is geen specifieke beste reistijd voor Noorwegen te geven. Het hangt namelijk helemaal af van jouw vakantieplannen. Dit veelzijdige land heeft in ieder seizoen een aantal hoogtepunten te bieden. Droom jij ervan het noorderlicht te zien of wil jij op een snowboard van de bergen af?

Op zoek naar het noorderlicht tijdens donkere nachten

Reis jij af naar Noorwegen in de hoop het noorderlicht te kunnen aanschouwen? Dan reis je het beste tijdens de wintermaanden. In de winter zijn de dagen er namelijk een stuk korter. Doordat het langer donker blijft, heb je meer kans om het bijzondere kleurige lichtspel in de lucht te zien. De meeste kans heb je in oktober, februari en maart. In november, december en januari kun je het licht ook zien, maar vooral als je in het noorden van het land verblijft. Natuurlijk hangt het ook af van de weersomstandigheden.

Skiën of snowboarden in een prachtig wit gebied vol sneeuw

Het wintersportseizoen loopt in Noorwegen van november tot februari. De dagen zijn redelijk kort en de temperaturen laag. De beste maanden zijn januari en februari, want dan ligt er gemiddeld de meeste sneeuw. Daardoor zijn deze maanden wel minder geschikt voor lange wandelingen. Noorwegen is een ideale vakantiebestemming om te langlaufen of andere excursies in de sneeuw te ondernemen. De wintermaanden zijn zeer geschikt voor een tocht op een sneeuwscooter, een sneeuwschoenentocht of een huskysafari.

Sportieve activiteiten in de indrukwekkende natuur

Wil jij het land ontdekken op de fiets of tijdens een wandelvakantie? Dan is de beste reistijd voor Noorwegen de zomer. In de winter staat het water in de rivieren vaak hoog, terwijl je er in de zomer meestal makkelijk doorheen wandelt. Tijdens de zomer kun je zwemmen in de fjorden en de bergmeren. De wegen zijn ook beter begaanbaar, omdat er minder regen en sneeuw valt.

Een cruise naar het noordpoolgebied Spitsbergen

Het cruiseseizoen loopt van juni tot en met september. Voor een expeditie per boot naar het prachtige noordpoolgebied Spitsbergen neem je dus het best vakantie op tijdens de zomermaanden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen 
Elke vierkante meter is een traktatie. Van steden waar de nacht nooit lijkt te vallen tot bizarre kleurschakeringen van de fjorden en het noorderlicht.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.