Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Genieten van de ongerepte natuur tijdens een wandelvakantie in Noorwegen

Tijdens een wandelvakantie in Noorwegen heb je alle tijd om je ogen de kost te geven. Te voet ontdek je de ruige bergen, de prachtige fjorden en de indrukwekkende nationale parken die dit land te bieden heeft. Het voordeel van een georganiseerde wandelvakantie is dat je niets zelf hoeft te regelen. Doorgaans zijn zowel de vlucht als het verblijf voor je geboekt. Je wordt dagelijks begeleid door een deskundige reisleider die van tevoren de route heeft uitgestippeld. Sommige lastig begaanbare wegen of lange afstanden leg je af met een bus.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Oslo 

Van de skischans Holmenkollen, de eeuwenoude Vikingschepen in Bygdøy tot de beelden in Vigelandsparken: de Noorse hoofdstad is meer dan architectonische hoogstandjes en natuurgebieden.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Wat is de beste route voor een wandelvakantie in Noorwegen?

Bedenk wat jij het liefst wilt zien in Noorwegen. Wandel je graag door berglandschappen of wil je juist de nationale parken bezoeken? Komen de fjorden voor jou op de eerste plaats of wil je wandelingen afwisselen met een bezoek aan grote steden? Bepaald aan de hand daarvan welke wandeltocht het best bij je wensen aansluit.

Waar moet ik aan denken als ik een wandelvakantie in Noorwegen boek?

Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen aanschaft. Je bent dagelijks een aantal uur onderweg, dus het is belangrijk dat je je comfortabel voelt en dat je zo min mogelijk last krijgt van pijn en blaren. Trek meerdere laagjes kleding aan zodat je op alle temperaturen voorbereid bent. Kies tot slot voor een reis die bij jouw wandelniveau past. Als je nog nooit eerder gewandeld hebt, is het misschien niet heel handig om gelijk twee weken lang bergen te beklimmen.

Welk seizoen is het beste voor een wandelvakantie in Noorwegen?

De beste reistijd om Noorwegen te voet te verkennen is de zomer. In de maanden juli, augustus en september regent het minder dan de rest van het jaar en geniet je van aangename temperaturen. De wegen en wandelpaden zijn beter begaanbaar en het water in de rivieren staat relatief laag, waardoor je ze te voet kunt oversteken.