Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis door Zuid-Noorwegen: wandelen langs de kust en de bergen

Maak je een rondreis door Zuid-Noorwegen, dan ontdek je een ontzettend veelzijdig landschap. De ene dag wandel je tussen de groene bergen, het volgende moment dobber je in zee. Het zuiden van het langgerekte Noorwegen bestaat uit ontelbare eilanden, idyllische baaien en schilderachtige vissersdorpen. Dankzij het milde klimaat genieten ook veel Noren van een prachtige zomervakantie in deze regio. Geniet van de lokale Noorse cultuur in de badplaatsen of trek op ontdekkingstocht naar het binnenland van ongerepte hoogvlaktes.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De schilderachtige kustlijn van Sørlandet

Gedurende je rondreis door Zuid-Noorwegen kom je langs de prachtige streek Sørlandet. In dit gebied met talrijke kustplaatsen vind je de typisch Noorse rode huizen met een schitterend uitzicht over zee. Bezoek bijvoorbeeld Kristiansand, een pittoreske stad die zich aan de riviermonding van de Otra bevindt. Wandel hier door het openluchtmuseum Friluftsmuseet på Kongsgård om te ontdekken hoe het dorp er in de 19e eeuw uitzag, van waterputten tot werkplaatsen en wc's achter de woningen. Ook is een bezoek aan de kathedraal van Kristiansand een aanrader. Dit gotische bouwwerk werd gebouwd in 1885 en is ontworpen door Henrik Thrap-Meyer. Verder maak je een wandeling naar de kust om de vuurtoren Odderøya te bewonderen. Ook bereik je vanaf de kust talrijke eilanden, zoals Flekkerøy. Hier geniet je van rust en ruimte aan zee.

Wandelen in de bergen bij Hardangervidda

Tijdens je rondreis door Zuid-Noorwegen mag een bezoek aan het bergplateau Hardangervidda niet ontbreken. Dit bergplateau is het meest omvangrijke van Noord-Europa en het grootste nationale park van Noorwegen. De belangrijkste toegangspoorten tot dit bijzondere berggebied bevinden zich bij Eidfjord, Odda en Ullensvang. Trek je stevige wandelschoenen aan en wandel over deze bijzondere hoogvlakte langs hoge bergen, uitgestrekte meren, robuuste rotsen en kuddes met duizenden wilde rendieren.