Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek de mooiste natuurgebieden tijdens een fietsvakantie in Noorwegen

Noorwegen is net als Nederland uitgerust met vele fietspaden. Dat maakt het land aantrekkelijk voor liefhebbers van een tocht in de ongerepte natuur. Er zijn voor een fietsvakantie in Noorwegen talloze nationale routes uitgestippeld. Fiets langs fjorden, bossen en valleien en schakel naar de juiste versnelling om zelfs de bergen op te klimmen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Wat zijn de verkeersregels voor fietsers in Noorwegen?

Veel verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland. Je mag in Noorwegen wel op het voetpad fietsen, mits je niet te snel rijdt. Als er een fietspad is, moet je dat gebruiken. Op snelwegen ben je als fietser niet welkom. Tijdens het fietsen ben je niet verplicht een helm te dragen, maar het is wel aangeraden. Kinderen mogen alleen als passagier op de fiets meerijden als ze jonger dan 10 jaar zijn. Voor een vakantie met een elektrische fiets gelden afwijkende regels.

Wat is de beste route voor een fietsvakantie?

Een van de populairste Noorse fietsroutes is 4500 kilometer lang en loopt langs de kustlijn van het land. Je fietst door beroemde fjorden en neemt zo nu en dan een veerpont om te kunnen oversteken. Ook de kanaalroute in het zuiden van het land is een aanrader. Houd er rekening mee dat deze route redelijk heuvelachtig is. Een derde nationale fietsroute loopt zowel door fjorden als bergen en brengt je in ongeveer 1000 kilometer langs de mooiste gebieden van Zuid-Noorwegen en de binnenlanden. In totaal zijn er tien grote nationale fietsroutes waaruit je kunt kiezen.

Waar moet ik op letten tijdens een fietsvakantie in Noorwegen?

Het is goed om te weten dat er in Noorwegen veel tunnels zijn. Je hebt als fietser echter niet altijd het recht deze tunnels te gebruiken. Raadpleeg dus van tevoren een kaart voor het uitstippelen van je fietsroute, want het zou jammer zijn als je bij een tunnel rechtsomkeert moet maken. Zorg ook voor de juiste uitrusting. Door de hoogteverschillen kan de temperatuur per dag sterk verschillen.