Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reis per trein door Noorwegen

Makkelijk, duurzaam en vooral genieten van het uitzicht!

Bekijk treinreizen 

Maak de mooiste treinreizen in Noorwegen

Natuurland Noorwegen is de uitgelezen bestemming om duurzaam te ontdekken. Met onze treinreizen door Noorwegen ontdek je van achter je raampje de adembenemende natuur. En stap je in de Flåmsbanen, dan reis je over het steilste treintraject ter wereld.

Op zoek naar iets anders?

9x de mooiste natuur van Noorwegen 
De mooiste natuur van Noorwegen op een rij. Loop naar de voet van de Briksdalsbreen-gletsjer en vaar door het magnifieke Geirangerfjord.
Treinreizen in Zwitserland 
Tijdens een treinreis door Zwitserland bewonder je op comfortabele wijze hoge alpentoppen en sfeervolle bergdorpen.

Het steilste treintraject ter wereld

Een treinreis door Noorwegen is niet compleet zonder een rit met de Flåmsbana, van Flåm naar Myrdal. Een onvergetelijke ervaring en één van de belangrijkste attracties in het westen van het land. De tocht voert je over het steilste spoor ter wereld en door wel twintig tunnels. Op verschillende plekken stopt de trein, zodat je even de benen kunt strekken en foto’s kunt maken. In Myrdal kun je verder reizen met de Bergensbanen naar Geilo, waarbij je door het nationale park Hardangervidda treint, de grootste hoogvlakte van Europa.

Zomerse en winterse treinreizen Noorwegen

Treinreizen in Noorwegen kun je zowel in de zomer als in de winter doen. Vanzelfsprekend geven beide seizoenen een compleet ander beeld op het landschap. Waar in de zomer het landschap smaragdgroen is en je watervallen van bergen ziet kletteren, ervaar je in de winter een magnifiek wit landschap met glinsterende gletsjers. En dat alles vanuit een comfortabele trein. Hoofdstad Oslo is ook in de winter een bezoek waard. Ontdek het sfeervol verlichte historische centrum of bezoek een van vele musea.

Per boot door de fjorden

Tijdens een treinreis door Noorwegen is er voldoende gelegenheid om ook per boot door het fjordenlandschap te reizen. Zo kun je van Gudvangen door het Naerøyfjord varen naar Flåm, waar je op de Flåmsbanen kunt stappen. Of wat dacht je van een tocht door het Lysefjord, in de buurt van Stavanger? Treinreizen in Noorwegen staat garant voor een afwisselend avontuur door de waanzinnige natuur en met bezoeken aan moderne steden.