Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bossen, duinen en heuvels

Ontdek de mooiste parels tijdens een fietsvakantie in Nederland.

Bekijk vakanties 

Geniet van een veelzijdige fietsvakantie in Nederland

Heerlijk, eropuit in eigen land. En welk vervoersmiddel past daar beter bij dan de oer-Hollandse fiets? Met een fietsvakantie door Nederland maak je kennis met de veelzijdige natuur van ons land. Van de Elfstedentocht op wielen tot de ongerepte bossen in Drenthe, van de duinen in Zeeland tot de Limburgse heuvels: je kunt alle kanten op. Van beginnersniveau tot gevorderden, met de fietsvakanties van de ANWB ontdek je de mooiste parels van Nederland.

Wat voor fietsvakantie in Nederland zoek je?

Tips en informatie voor een fietsvakantie in Nederland

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland 

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.

Paklijst voor je fietsvakantie 

Steuntje in de rug nodig bij het inpakken voor je fietsvakantie? Vink aan wat je wilt meenemen, print 'm uit met de knop onderaan de pagina en je weet zeker dat je niets meer vergeet!

Trainen voor de fietsvakantie 
Welke fietsvakantie je ook kiest, je geniet er pas echt van als je er ook de juiste conditie voor hebt. 7 tips om te trainen voor een fietsvakantie.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

De Friese Elfstedentocht fietsen

De Elfstedentocht is niet alleen in de winter geliefd. Vanaf het vroege voorjaar rijd je namelijk tijdens een fietsvakantie in Nederland langs de beroemde elf steden van de schaatstocht, waaronder Sneek, Dokkum en IJlst. Je begint in een van de steden en fietst vervolgens door het weidse landschap met grazende koeien langs de andere pittoreske plaatsen. Je trekt vervolgens langs bossen, heide en gezellige vissersdorpen. Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden om meer te weten te komen over de Friese cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Hier leer je alles over het typisch Friese skûtsjesilen. In het Fries Museum kom je meer te weten over de Friese taal en cultuurschatten als fierljeppen. Wetenschapsliefhebbers bezoeken het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker of Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt in Leeuwarden.

Fietsvakantie Nederland met bagagevervoer

Boek je bij ons een fietsrondreis, waarbij je in verschillende hotels overnacht? Dan hebben wij het bagagevervoer van hotel naar hotel al voor je geregeld. Zo hoef je niet bepakt en bezakt op de fiets te stappen, maar kun je op ontspannen wijze van je fietstocht genieten. Tijdens onze fietscruises blijft je bagage uiteraard gewoon in je hut achter. Het schip vaart, met je bagage, naar de plek waar jij weer aan boord stapt. 

Fietsen in nationaal park de Hoge Veluwe

Wellicht het meest geliefde natuurgebied voor een fietsvakantie in Nederland is het nationale park de Hoge Veluwe. Dit paradijs voor natuurliefhebbers beschikt over kilometerslange fietspaden langs dichte bossen, unieke stuwwallen en uitgestrekte heidevelden. Een must om te bezoeken is het natuurgebied Kootwijkerzand. Dit gedeelte van de Veluwe beschikt zowel over mos- en grasland als reusachtige zandverstuivingen. Doordat dit gebied de kenmerken heeft van een woestijn heersen hier soms enorme temperatuurverschillen. Op een warme zomerdag behaalt de temperatuur af en toe 50 graden, terwijl het kwik in de winter tot ver onder nul daalt. Vergeet ondertussen niet de Big Five van de Veluwe te spotten: de Schotse hooglander, de ree, het wilde zwijn, de vos en het edelhert.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden lenen zich bij uitstek voor een prachtige fietsvakantie in Nederland. Zodra de trossen van de veerboot los gaan, ervaar je direct het vakantiegevoel. Met kilometerslange fietspaden op Texel, Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog geniet je van urenlang plezier in het zadel. Het gebied is enorm populair bij trekvogels. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen om de bijzondere flora en fauna te aanschouwen.