Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Geniet van een veelzijdige fietsvakantie in Nederland

Heerlijk, eropuit in eigen land. En welk vervoersmiddel past daar beter bij dan de oer-Hollandse fiets? Met een fietsvakantie door Nederland maak je kennis met de veelzijdige natuur van ons land. Van de Elfstedentocht op wielen tot de ongerepte bossen in Drenthe, van de duinen in Zeeland tot de Limburgse heuvels: je kunt alle kanten op. Van beginnersniveau tot gevorderden, met de fietsvakanties van de ANWB ontdek je de mooiste parels van Nederland.

Bekijk alle fietsvakanties in Nederland

Onze top 3 fietsvakanties in Nederland

7-daagse fietscruise Hanzesteden - MS De Nassau va 574,-

7-daagse fietscruise Hanzesteden - MS De Nassau va 574,-

Bij een blauwe lidmaatschapspas krijg je:
  • momenteel geldt een korting van 25%
  • aan boord genieten van het gerenoveerde rivierschip MS De Nassau
  • inclusief alle maaltijden en (fiets)reisbegeleider
3-daags fietsarrangement Noord-Limburg – Hotel de Maasparel va 132,-

3-daags fietsarrangement Noord-Limburg – Hotel de Maasparel va 132,-

Bij een blauwe lidmaatschapspas krijg je:
  • 10% korting op een entree Kasteeltuinen te Arcen
  • Limburgse gastvrijheid van Hotel de Maasparel
  • welkomstpakketje met diverse fiets- en wandelroutes
5-daagse fietsrondreis Veluwe Klavertje Vier - Bilderberghotels va 393,-

5-daagse fietsrondreis Veluwe Klavertje Vier - Bilderberghotels va 393,-

Bij een blauwe lidmaatschapspas krijg je:
  • uitgebreide fietsroutes over de Veluwe
  • verblijf in vier comfortabele Bilderberg hotels
  • bagagetransport van hotel naar hotel

Tips, inspiratie en informatie voor een fietsvakantie in Nederland

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.
Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra korting als ANWB-lid. Via de ANWB ontvang jij 10% ledenvoordeel bij Hertz en kun je zorgeloos met een huurauto op pad.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in Nederland

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

De Friese Elfstedentocht fietsen

De Elfstedentocht is niet alleen in de winter geliefd. Vanaf het vroege voorjaar rijd je namelijk tijdens een fietsvakantie in Nederland langs de beroemde elf steden van de schaatstocht, waaronder Sneek, Dokkum en IJlst. Je begint in een van de steden en fietst vervolgens door het weidse landschap met grazende koeien langs de andere pittoreske plaatsen. Je trekt vervolgens langs bossen, heide en gezellige vissersdorpen. Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden om meer te weten te komen over de Friese cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Hier leer je alles over het typisch Friese skûtsjesilen. In het Fries Museum kom je meer te weten over de Friese taal en cultuurschatten als fierljeppen. Wetenschapsliefhebbers bezoeken het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker of Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt in Leeuwarden.

Ontdek het bourgondische leven in Maastricht

Liever tijdens je fietsvakantie in Nederland het zuiden ontdekken? Reis dan af naar Limburg: de provincie met aanzienlijke hoogteverschillen, Maasvlakten, uitgestrekte plateaus en sfeervolle steden en dorpen. Een van de meest gezellige steden is de provinciehoofdstad Maastricht. Breng hier een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek met zijn fraai aangelegde binnentuin en historische beeldengang. Winkelliefhebbers gaan naar het winkelcentrum Entre Deux. Ondertussen kom je volledig tot rust op het terras aan het Vrijthof. Genoeg gezien van de stad? Stap dan weer op de fiets om het Limburgse heuvellandschap te ontdekken.

Fietsen in nationaal park de Hoge Veluwe

Wellicht het meest geliefde natuurgebied voor een fietsvakantie in Nederland is het nationale park de Hoge Veluwe. Dit paradijs voor natuurliefhebbers beschikt over kilometerslange fietspaden langs dichte bossen, unieke stuwwallen en uitgestrekte heidevelden. Een must om te bezoeken is het natuurgebied Kootwijkerzand. Dit gedeelte van de Veluwe beschikt zowel over mos- en grasland als reusachtige zandverstuivingen. Doordat dit gebied de kenmerken heeft van een woestijn heersen hier soms enorme temperatuurverschillen. Op een warme zomerdag behaalt de temperatuur af en toe 50 graden, terwijl het kwik in de winter tot ver onder nul daalt. Vergeet ondertussen niet de Big Five van de Veluwe te spotten: de Schotse hooglander, de ree, het wilde zwijn, de vos en het edelhert.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden lenen zich bij uitstek voor een prachtige fietsvakantie in Nederland. Zodra de trossen van de veerboot los gaan, ervaar je direct het vakantiegevoel. Met kilometerslange fietspaden op Texel, Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog geniet je van urenlang plezier in het zadel. Het gebied is enorm populair bij trekvogels. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen om de bijzondere flora en fauna te aanschouwen.