Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Fiets door unieke natuur tijdens een fietsvakantie op de Waddeneilanden

Kilometerslange fietstochten door ongerepte natuurgebieden met zo nu en dan een tussenstop in de uitnodigende dorpen: een fietsvakantie op de Waddeneilanden staat garant voor rust, ruimte en natuur. Ontdek Nederlands trots en geniet van de flora en fauna op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Op de grens tussen land en water maak je kennis met hoe dieren en planten in harmonie samenleven in de natuur. Fiets langs rustige stranden, spot de mooiste wadvogels en kijk uit op schitterende vergezichten over de duinen.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie in Nederland 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie in Nederland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Zeehonden spotten op Texel

Tijdens je fietsvakantie op de Waddeneilanden is het aan te raden om gedurende de overtocht per veerboot al goed op te letten. Wie weet spot je onderweg de eerste zeehonden al. Bezoek bijvoorbeeld het grootste eiland van de Wadden, Texel. Neem zelf fietsen mee of huur fietsen ter plekken en volg de geliefde Lammetjesfietsroute van 35 kilometer langs de unieke schapenrijke gebieden van Texel. Vooral in het voorjaar is dit een aanrader, als alle lammeren in de wei huppelen. Daarnaast beschikt Texel over zeven schilderachtige dorpen, waarvan Den Burg het grootste is. Beklim de indrukwekkende kerktoren van het dorp en geniet van een waanzinnig uitzicht op de kleurrijke omgeving.

De Brandaris op Terschelling

Na Texel is Terschelling een van de meest geliefde Waddeneilanden voor een vakantie. Met zijn rijke historie, het icoon de Brandaris, prachtige natuurgebieden en gezellige dorpen is dat geen verrassing. Met meer dan 70 kilometer aan fietspaden over de duinen en kwelders ben je al snel één met de natuur. Doordat het niet toegestaan is om op de fietspaden met de auto te rijden, geniet je van de ruimte en rust. Een populair gebied om te bezoeken is natuurreservaat de Boschplaat. Dankzij de enorme variëteit aan planten en bomen trekken jaarlijks honderden vogelsoorten naar deze streek om te broeden.