Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Dit mag je verwachten tijdens je fietsvakantie in Friesland

De veelzijdige provincie Friesland heeft naast de uitgestrekte heidevelden, ongerepte bossen en de Noordzeestranden zoveel te bieden. Geniet van de natuur tijdens een fietsvakantie in Friesland in de vier nationale parken van de provincie, maak een uitstapje op het water in een sloep of zeilboot op de talrijke meren of bezoek de gezellige hoofdstad vol winkels en restaurants. Friesland biedt voor ieder wat wils.

Bekijk hier alle reizen in Nederland

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie in Nederland

Alles voor je vakantie in Nederland

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie in Nederland.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in Nederland

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Rijd de Elfstedentocht per fiets

Friesland staat bekend om de uitgestrekte vergezichten met schilderachtige dorpen. Sportievelingen rijden tijdens een fietsvakantie in Friesland de alternatieve elfstedentocht. Je hoeft in dat geval niet de ijzers onder te binden: je fietst langs de elf steden per fiets. Plaatsen als Sneek, Hindeloopen en Bolsward vormen een interessante afwisseling in het groene, weidse landschap. Al trappend trek je langs eeuwenoude gebouwen en grachten, zoals ook die van de prachtige middeleeuwse vestingstad Sloten.

Beleef de Friese Meren vanaf de fiets

Om volledig tot rust te komen, is tijdens je fietsvakantie in Friesland een tocht rond de Friese Meren een aanrader. Op de fietspaden trek je dwars door de weidse natuur, waar meren, polders en sfeervolle dorpen elkaar afwisselen. Fiets bijvoorbeeld langs het Tjeukemeer. Dit meer is met een omvang van circa 22 vierkante meter het grootste van alle meren in de provincie. Gedurende de fietstocht zie je de duidelijke sporen van de vervening in de streek, door de verscheidene kanalen die zijn geplaatst. Dit water zorgt ervoor dat je af en toe iets om moet fietsen, maar dat is in dit prachtige landschap geen straf. Ook is de pontjesroute De Fryske Marren van 103 kilometer lang een aanrader voor een geweldige fietstocht in Friesland. Onderweg maak je namelijk gebruik van de zeven pontjes in de streek. Zo beleef je de Friese Meren zowel op de fiets als vanaf het water.