Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Hotelarrangementen in Drenthe: rijke natuur en historie

Met een van de hotelarrangementen in Drenthe kom je volledig tot rust in de weelderige natuur die het Drentse landschap te bieden heeft. Wandel langs kleurrijke heidevelden, dichte bossen, uitgestrekte zandduinen of bezoek een van de schilderachtige brinkdorpen die kenmerkend zijn voor de streek. Ook staat de provincie bekend om zijn reusachtige hunebedden. Kortom, Drenthe biedt voor ieder wat wils.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland 

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra korting als ANWB-lid. Via de ANWB ontvang jij 10% ledenvoordeel bij Hertz en kun je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Rust en ruimte in de Drentse natuur

Als één provincie in Nederland zich de natuurprovincie mag noemen, dan is het Drenthe. Circa 20 procent van de provincie bestaat uit nationale parken en bossen. Tijdens de hotelarrangementen in Drenthe is het dan ook onmogelijk om aan het enorme natuurschoon van de streek te ontkomen. Huur een fiets of trek stevige wandelschoenen aan en ga op pad in de oogverblindende natuur. Een aanrader is nationaal park Drents-Friese Wold. Dit is een van de grootste, ongerepte bosgebieden van Nederland vol unieke flora en fauna. Neem je verrekijker mee en spot een edelhert of wild zwijn. Ook grazen hier schaapskuddes. De herder vertelt je bij een schaapskooi graag meer over dit typische aspect van de Drentse cultuur.

Het mysterie van de prehistorische hunebedden

Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. De provincie ligt bezaaid met deze prehistorische bouwwerken. De meesten bevinden zich in een lange strook tussen Assen en Emmen. De weg die langs de hunebedden trekt, heet dan ook wel de Hunebed Highway. Bezoek tijdens een van de hotelarrangementen het speciale Hunebedcentrum in Borger, waar je alles te weten komt over deze mysterieuze stenen van circa 20 ton. Het is nog altijd onbekend hoe het toenmalige Trechtervolk in de steentijd deze bijzondere grafkelders heeft vervaardigd. Voor zowel jonge als oudere avonturiers is bovendien het nabijgelegen Boomkroonpad een aanrader. Je ontdekt de provincie Drenthe dan vanaf 22,5 meter tussen de boomtoppen.