Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Ontdek de veelzijdige natuur tijdens een wandelvakantie in Nederland

Nederland ligt aan je voeten tijdens een wandelvakantie. Met de benenwagen zie je een land van dichtbij, waardoor je je nog meer verbonden voelt met de omgeving. Voor een wandelvakantie in Nederland heb je de keuze uit een enorm gevarieerd aanbod: van de duinen in het Waddengebied tot de bossen van de Veluwe, van de heuvels in Limburg tot het strand in Zeeland. Je kunt kiezen tussen wandelvakanties vanaf één centrale plek of wandelvakanties waarbij je van hotel naar hotel trekt. Wandelen is bovendien op elk niveau mogelijk: van beginner tot gevorderde.

Bekijk hier alle reizen in Nederland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.
Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra korting als ANWB-lid. Via de ANWB ontvang jij 10% ledenvoordeel bij Hertz en kun je zorgeloos met een huurauto op pad.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in Nederland

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Wandelen in het prachtige Geuldal

Met een wandelvakantie in Nederland in het glooiende Zuid-Limburg maak je kennis met de prachtige heuvels van het mergellandschap. Je wandelt over het plateau van Margraten, daalt af langs holle wegen en geniet van akkers met een weids uitzicht. Ook kun je de grens over naar de Belgische Voerstreek. Je wandelt dan tussen de hellingbossen naar Slenaken en Teuven. De Geulvallei biedt verder een schitterende bloemenzee en authentieke witte vakwerkhoeves.

De enorme diversiteit van Terschelling

Op Terschelling geniet je tijdens je wandelvakantie in Nederland van een enorm gevarieerd landschap. Wandel langs kronkelige, verscholen paadjes door bossen en duinvalleien, struin langs de reusachtige kwelders van Europees natuurreservaat de Boschplaat of bekijk samen met de boswachter vanuit dit Dark Sky reservaat naar de bijzondere sterrenhemel. Onderweg maak je kennis met de charme van de pittoreske dorpen als Lies, West-Terschelling, Hoorn en Oosterend.

De bijzonder groene provincie Drenthe

Als je denkt aan een wandelvakantie in Nederland staat de provincie Drenthe bij velen hoog op het verlanglijstje. De groene streek bestaat voor maar liefst 20 procent uit nationale parken en bossen. Wandel door het Drents-Friese Wold met zijn donkere wouden of trek over de zandverstuivingen van het Aekingerzand. Drenthe staat ook bekend om de veengrond. Bekijk het hoogveen van dichtbij in natuurpark Fochteloërveen. Bovendien ligt de provincie bezaaid met prehistorische hunebedden. In Borger leer je in het Hunebedcentrum meer over deze mysterieuze steengraven.

Trekken over de Zeeuwse eilanden

De Zeeuwse eilanden lenen zich uitstekend voor een mooie wandelreis in Nederland. Trek door de bossen, stranden en duinen op Schouwen-Duiveland of bezoek de kwelders van de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee. Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit op Voorne-Putten bij het duinmeer Quackjeswater met zilverreigers en lepelaars. Ondertussen spot je met de verrekijker zeehonden op de Hinkerplaat. Ook is een tocht over de Oosterscheldekering een aanrader. Je leert meer over deze waterkering bij het naastgelegen Deltapark Neeltje Jans.