Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek tijdens een fietsvakantie in Drenthe de veelzijdige provincie

Met maar liefst 1400 kilometer aan fietspaden is Drenthe met recht een fietsprovincie. Tijdens je fietsvakantie in Drenthe maak je kennis met het afwisselende Drentse landschap vol zandduinen, heide, moerassen, bossen en meren. Onderweg maak je een tussenstop bij een van de schilderachtige dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Of bezoek de mysterieuze prehistorische hunebedden, die kenmerkend zijn voor de provincie.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie in Nederland 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie in Nederland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

De schitterende natuur van Drenthe

Als er één plek in Nederland is waar je volledig opgaat in de ongerepte natuur is het in de provincie Drenthe. Gedurende een fietsvakantie in Drenthe ontkom je niet aan het majestueuze natuurschoon. De hele provincie bestaat dan ook voor 20 procent uit natuurgebieden en bossen en nationaal park Drents-Friese Wold is een van de grootste bosgebieden van Nederland. Onderweg fiets je langs grazende schaapskuddes, die kenmerkend zijn voor de streek. Bij een schaapskooi vertelt de herder graag meer over zijn unieke beroep. Ook spot je hier wilde dieren, zoals een edelhert of wild zwijn.

De unieke prehistorische hunebedden van Drenthe

Typisch Drents zijn de prehistorische hunebedden die zich in de provincie bevinden. De meeste hunebedden liggen in een lange strook tussen Emmen en Assen. De weg die hier langsloopt heet dan ook de Hunebed Highway. In Borger vind je maar liefst zestien van de beroemde hunebedden. Hier bevindt zich ook het Hunebedcentrum, waar je alles te weten komt over deze mysterieuze stenen. De hunebedden zijn circa 5000 jaar geleden gebouwd door het Trechterbekervolk. Nog altijd is het een mysterie hoe dit volk in de steentijd deze prehistorische grafkelders heeft gebouwd. De keien wegen immers meer dan 20 ton. Vlak bij het Hunebedcentrum is een speciaal Boomkroonpad. Hier wandelen zowel kleine als grote avonturiers tussen de boomtoppen op 22,5 meter hoogte.