Naar artikel

Op vakantie in Gelderland: een veelzijdige bestemming

De provincie Gelderland heeft veel te bieden als vakantiebestemming. Je kunt hier terecht voor natuur, cultuur en ontspanning. Spot wilde zwijnen op de uitgestrekte zandvlaktes of ontdek de kunst van Van Gogh en Mondriaan. Leer meer over de geschiedenis van ons land of vergeet alles om je heen in de sauna.

Bekijk hier alle reizen in Nederland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in Nederland

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Prachtig wandelen of fietsen op de Veluwe

In de provincie Gelderland vind je het grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Het gebied bestaat uit twee nationale parken, de Hoge Veluwe en Veluwezoom, waar je eindeloos veel fiets- en wandelroutes vindt. Je maakt hier gratis gebruik van de typische witte fietsen. Als je geluk hebt, spot je hier wilde zwijnen en elegante dam- en edelherten. De uitgestrekte heidevelden vormen een prachtig decor voor je vakantiefoto's.

Cultuur snuiven in musea en tuinen

Tijdens je vakantie in Gelderland bezoek je theoretisch iedere dag een ander museum. In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ga je terug in de tijd en krijg je een beeld van het leven door de eeuwen heen. Kunstliefhebbers halen hun hart op in het Kröller-Müller Museum, waar je bekende werken van de grote meesters van de moderne kunst bewondert, waaronder schilderijen van Piet Mondriaan en architectuur van Gerrit Rietveld. Bij het museum hoort ook een beeldentuin met werken van Aristide Maillol en Barbara Hepworth.

Heerlijk shoppen of historische steden ontdekken

De steden die je tijdens je vakantie in Gelderland zeker niet mag overslaan zijn Nijmegen en Arnhem. In beide plaatsen maak je een stadswandeling langs historische plekken. Op de Grote Markt van Nijmegen vind je bijvoorbeeld verschillende Rijksmonumenten, zoals de Boterwaag. In Arnhem is een bezoek aan de Eusebiuskerk als grootste en voornaamste kerk van de stad een must. De steden lenen zich ook uitstekend voor een dag shoppen.

Volledig tot rust komen aan het eind van je vakantie in Gelderland

Als je aan het eind van je drukke programma nog even helemaal tot rust wil komen, dan kies je voor een dag in de Thermen van Sanadome. Dit wellnesscentrum heeft thermaal water uit eigen bron. Na heerlijk ronddobberen in de verschillende baden kom je tot rust in een mint- en stoomkamer. Of geniet van een ontspannen massage of gezichtsbehandeling.