Naar artikel

Een veelzijdige vakantie in eigen land tijdens een autovakantie in Nederland

Wandel in de prachtige omgeving van de Veluwe of de Achterhoek, overnacht tussen de wilde dieren in Safari Resort Beekse Bergen of waai uit op de uitgestrekte stranden van Vlieland. Tijdens een autovakantie in Nederland ben je er even volledig tussenuit, zonder ver te hoeven reizen. Of je nu een luxueuze overnachting in Gelderland boekt of kampeert op de camping in Zeeland: je gaat gegarandeerd een veelzijdige vakantie tegemoet.

Bekijk hier alle reizen in Nederland

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie in Nederland

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie in Nederland.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Geniet van de natuur op de Veluwe

Het nationale park de Hoge Veluwe is wellicht het meest geliefde natuurgebied van Nederland. Natuurliefhebbers maken tijdens een autovakantie in Nederland dan ook graag een tussenstop bij dit veelzijdige natuurgebied vol dichte bossen, uitgestrekte heidevelden en bijzondere stuwwallen. Een aanrader is het natuurgebied Kootwijkerzand. In dit deel van de Veluwe vind je reusachtige zandverstuivingen. Je hebt bijna het gevoel in een woestijn te zijn beland. Ook spot je op de Veluwe de Big Five; de Schotse hooglander, het edelhert, de vos, de ree en het wilde zwijn.

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

De kilometerslange kustlijn van Zeeland is ideaal voor lange strandwandelingen tijdens je autovakantie in Nederland. Rijd naar Deltapark Neeltje Jans om meer te leren over de stormvloedkering en de Watersnoodramp van 1953, wandel over de gezellige boulevard met winkels van Vlissingen of proef de echte Zeeuwse mosselen in een restaurant. Watersportliefhebbers genieten volop van de mogelijkheden om te surfen, zeilen of kiten, zowel op de Noordzee als op het Grevelingenmeer. Gezinnen met kinderen bezoeken de Reptielenzoo Iguana in het centrum van Vlissingen. Hier kom je alles te weten over reptielen, van pythons tot hagedissen. Ook het muZEEum is een aanrader. Hier volgen de kinderen speurtochten en allerlei spellen. Beklim bovendien de toren voor een waanzinnig uitzicht over de stad Vlissingen en de omgeving.