Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Korte vakanties in Nederland

Even lekker een paar dagen eropuit in eigen land? We tippen je onze leukste korte vakanties.

Bekijk tripjes 

Geniet van een hotelarrangement in Nederland

Een verzorgd weekendje weg met zijn tweeën? Of er heerlijk tussenuit met het hele gezin? Met de talrijke hotelarrangementen in Nederland geniet je van een verzorgde vakantie in eigen land. Nederland is zo veelzijdig dat er altijd een vakantieplek is die bij jouw wensen past. Van heerlijk uitwaaien aan de Noordzeekust tot wandelen door de bossen van Drenthe of fietsen over de Limburgse heuvels.

Wat voor soort hotelarrangement zoek je?

Tips en informatie voor jouw vakantie in Nederland

Mooiste bezienswaardigheden van Nederland 
Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.
10x strand in Nederland 
In deze Nederlandse badplaatsen kom je het hele jaar goed door. Met zon of regen, dit zijn tien stranden om in Nederland uit te waaien.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Maak kennis met het bourgondische leven in Limburg

Met een van de hotelarrangementen in Nederland in het zuiden ontdek je het gezellige bourgondische leven van de Limburgers. Reserveer bijvoorbeeld een hotel in de provinciehoofdstad Maastricht en wandel door de sfeervolle binnenstad vol winkels en restaurants. Een aanrader is de imposante Sint-Servaasbasiliek met zijn fraaie beeldengang en prachtig aangelegde binnentuin. Winkelliefhebbers kijken hun ogen uit in het winkelcentrum Entre Deux. Na alle indrukken geniet je van een goed glas wijn op een terras aan het Vrijthof.

Wandelen in de natuur bij de Veluwe

Een van de meest populaire natuurgebieden om een hotelarrangement in Nederland te boeken, is bij het nationale park de Hoge Veluwe. Dit walhalla voor natuurliefhebbers bestaat uit uitgestrekte heidevelden, dichtbegroeide bossen en bijzondere stuwwallen. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om de Big Five van de Veluwe dichterbij te halen: de ree, het wilde zwijn, de vos, het edelhert en de Schotse hooglander. Breng ook een bezoek aan het natuurgebied Kootwijkerzand. Dit onderdeel van de Veluwe biedt plaats aan immense zandverstuivingen. Het weidse zandgebied heeft dezelfde kenmerken als een woestijn. Zo vinden er ook enorme temperatuurverschillen plaats: van 50 graden in de warme zomer tot -10 op een koude winternacht.

Lange strandwandelingen op de Waddeneilanden

Tijdens een hotelarrangement op de Waddeneilanden krijg je meteen een vakantiegevoel. Het unieke Waddengebied met zijn uitgestrekte stranden, bijzondere flora en fauna en gezellige dorpen staat zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst. Huur een fiets of trek stevige wandelschoenen aan en maak een lange tocht over de stranden en duinen van de eilanden. Onderweg kom je gegarandeerd een zeehond of bijzondere trekvogel tegen.