Naar artikel

Uitwaaien en cultuur snuiven

In ons kleine kikkerland groots genieten: dat is waar een vakantie in Nederland voor staat.

Campings Nederland 

Kamperen in Nederland

Vakantie begint bij de ANWB. En voor een heerlijk ontspannen vakantie hoef je écht de grens niet over. Nederland heeft zoveel te bieden. Of je nu wilt uitwaaien op de stranden van de westkust, lekker wilt fietsen op de Veluwe of graag in de grote steden shopt.

Wij hebben speciaal voor jou per provincie top campings geselecteerd, maar ook bezienswaardigheden en mooie wandel- en fietsroutes.

Bekijk campings per provincie

Kamperen in Drenthe 

Vervelen is er niet bij in de stoerste provincie van Nederland. Loop een dagje mee met een schaapsherder op de hei, of bezoek het prachtige Drents Museum.

Kamperen in Groningen 

Groningen kennen we natuurlijk als gezellige studentenstad, maar ook de provincie is een verkenning waard. Excursietip: het vogelrijke Lauwersmeer. 

Kamperen in Overijssel 

Mooie buitenplaatsen te over in deze waterrijke provincie. En Hanzesteden, vergeet deze niet. Zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Onze ideale fietsprovincie!

Kamperen in Flevoland 

Flevoland mag dan de jongste provincie zijn, aan attracties ontbreekt het niet. Bezoek het charmante vissersdorp Urk, of de grazers op de Oostvaardersplassen. 

Kamperen in Limburg 

De 'zachte g' geeft als iets lieflijks aan het heuvelachtige Limburg. Je hebt hier écht het gevoel in het buitenland te zijn. Bezoek zeker het mondaine Maastricht. 

Kamperen in Utrecht 

Wat een historie ademt onze kleinste provincie! Slenter maar 's langs de Utrechtse grachten. Of ga varen op de Loosdrechtse of Vinkeveense Plassen.

Kamperen in Friesland 

Skûtsjesilen en schaatsen, het zijn de meest geliefde Friese bezigheden. Pret op en rond het water dus. Sneek en Leeuwarden zijn goed voor een topuitje. 

Kamperen in Noord-Holland 

Noord-Holland is misschien wel de meest veelzijdige provincie. Combineer een dagje Amsterdam met een uitwaaiweekend op Texel. Hier is alles mogelijk!

Kamperen in Zeeland 

Je pannetje Zeeuwse mosselen smaakt tóch lekkerder in Zierikzee. Of een andere mooie Zeeuwse stad. De stranden zijn hier eindeloos...

Kamperen in Gelderland 

De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller museum. Een échte klassieker. Zoals Paleis Het Loo en Burgers Zoo. Beleef het in Gelderland!

Kamperen in Noord-Brabant 

Niet zo verwonderlijk dat Brabant zo geliefd is. Er zijn ontelbare fiets- en wandelroutes langs knusse cafés en (ijs)boerderijen. Tip: Den Bosch. 

Kamperen in Zuid-Holland 

'Naar de bollen, naar die prachtige bollen...' Jawel, Zuid-Holland heeft een fraaie bollenstreek. En ontdek steden als Leiden, Rotterdam en Den Haag. 

Inspriratie Nederland

10x strand in Nederland 
In deze Nederlandse badplaatsen kom je het hele jaar goed door. Met zon of regen, dit zijn tien stranden om in Nederland uit te waaien.
Mooiste bezienswaardigheden van Nederland 
Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.
Vind tickets met korting 

Naar de sauna, tropische tuin, ballet of musea. In elke provincie is wat leuks te beleven. Je boekt tickets met ledenvoordeel via ANWB.

Voorbereiden op de kampeervakantie

Goed voorbereid kamperen 

Of je nu een ervaren of onervaren kampeerder bent. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Rijden met de caravan 

Als er een caravan aan de trekhaak zit, zijn er uiteraard puntjes waar je extra op moet letten. We geven je tips en oefeningen.

Wet- en regelgeving kamperen 

Als kampeerder kom je met een aantal wetten en regels in aanraking. Denk bijvoorbeeld aan de juiste papieren, verlichting en eisen rondom trekhaken.

ANWB paklijst kampeervakantie 
Download of print de ANWB paklijst, vink aan wat je wilt meenemen en je weet zeker dat je niets vergeet voor je kampeervakantie.

Andere leden bekeken ook

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

Nu10%korting
ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!