Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

In het zadel langs kastelen en wijn tijdens een fietsvakantie in de Loire

Op nog geen 700 kilometer afstand van Utrecht fiets je door de Franse streek de Loire. Deze streek is geschikt voor iedereen met een passie voor fietsen en een goede basisconditie. Het grootste deel van de fietstocht trek je over vlakke fietspaden langs de rivier Loire. Onderweg kom je langs tientallen kastelen, uitgestrekte wijngaarden en prachtige landgoederen.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden in de Loirestreek 
Bekijk de werkkamers van Leonardo da Vinci in Amboise, neem een kijkje onder de grond in de grottenstelsels rond de stad Saumur en laat je imponeren door de grandeur van Château Chambord.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

De Loire: het land van de kastelen

Gedurende je fietsvakantie in de Loire fiets je langs tientallen kastelen. Er zijn maar liefst 140 kastelen in de streek te vinden, waarvan een groot deel voor het publiek toegankelijk is. Een van de bekendste kastelen is Château Chambord, met maar liefst 365 torens, 440 kamers en een schitterende wenteltrap. Beklim de treden naar de top en geniet van een waanzinnig uitzicht over het park van Chambord. Ook het middeleeuwse kasteel in Amboise is zeer de moeite waard. De Franse koningen ontvingen hier in het verleden allerlei beroemde gasten, waaronder Leonardo da Vinci. Het kasteel van Angers bevindt zich op een unieke locatie boven op een rots. Hier bewonder je ook het langste middeleeuwse tapijt ter wereld, het Tapisserie de l'Apocalypse met een lengte van 104 meter. Tot slot is het kasteel van Saumur een aanrader. In dit kasteel zijn ook diverse musea gehuisvest, zoals het Musée du Cheval en het Musée des Arts Decoratifs.

Wijn proeven tijdens een fietsvakantie in de Loire

De Loire staat bekend om de prachtige groene landschappen vol uitgestrekte wijngaarden. De bekende Loirewijn is in allerlei soorten verkrijgbaar, van droge en frisse witte wijn, mousserende wijn tot rode wijn. Volg de 800 kilometer lange fietsroute Loire à Vélo door de Vallei van de Koningen van Frankrijk en langs de vele wijngaarden, en stop onderweg voor een wijnproeverij.