Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

In het zadel langs kastelen en wijn tijdens een fietsvakantie in de Loire

Op nog geen 700 kilometer afstand van Utrecht fiets je door de Franse streek de Loire. Deze streek is geschikt voor iedereen met een passie voor fietsen en een goede basisconditie. Het grootste deel van de fietstocht trek je over vlakke fietspaden langs de rivier Loire. Onderweg kom je langs tientallen kastelen, uitgestrekte wijngaarden en prachtige landgoederen.

De Loire: het land van de kastelen

Gedurende je fietsvakantie in de Loire fiets je langs tientallen kastelen. Er zijn maar liefst 140 kastelen in de streek te vinden, waarvan een groot deel voor het publiek toegankelijk is. Een van de bekendste kastelen is Château Chambord, met maar liefst 365 torens, 440 kamers en een schitterende wenteltrap. Beklim de treden naar de top en geniet van een waanzinnig uitzicht over het park van Chambord. Ook het middeleeuwse kasteel in Amboise is zeer de moeite waard. De Franse koningen ontvingen hier in het verleden allerlei beroemde gasten, waaronder Leonardo da Vinci. Het kasteel van Angers bevindt zich op een unieke locatie boven op een rots. Hier bewonder je ook het langste middeleeuwse tapijt ter wereld, het Tapisserie de l'Apocalypse met een lengte van 104 meter. Tot slot is het kasteel van Saumur een aanrader. In dit kasteel zijn ook diverse musea gehuisvest, zoals het Musée du Cheval en het Musée des Arts Decoratifs.

Wijn proeven tijdens een fietsvakantie in de Loire

De Loire staat bekend om de prachtige groene landschappen vol uitgestrekte wijngaarden. De bekende Loirewijn is in allerlei soorten verkrijgbaar, van droge en frisse witte wijn, mousserende wijn tot rode wijn. Volg de 800 kilometer lange fietsroute Loire à Vélo door de Vallei van de Koningen van Frankrijk en langs de vele wijngaarden, en stop onderweg voor een wijnproeverij.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van de Loire

De leukste bezienswaardigheden van de Loire

Bekijk de werkkamers van Leonardo da Vinci in Amboise, neem een kijkje onder de grond in de grottenstelsels rond de stad Saumur en laat je imponeren door de grandeur van Château Chambord.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!