E-bike routes

Fijne e-bike fietsroutes in verschillende provincies

Deze fietsroutes zijn extra leuk met de elektrische fiets. Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan over vlak terrein. Met deze routes kun je optimaal genieten van je e-bike.

Ook gewone fietsroutes kun je natuurlijk lekker fietsen met je elektrische fiets. Toch komen er steeds meer routes die speciaal voor de e-bike zijn geschreven of aangepast. Met een elektrische fiets is het mogelijk sneller een lange afstand af te leggen dus de fietsroutes zijn ook wat uitgebreider. Dit zijn onze speciale e-bike fietsroutes:

E-bikeroute 1  - Langs bollen, duinen en landgoederen

63 km, Lisse, Zuid-Holland

In het voorjaar sieren miljoenen narcissen, tulpen en hyacinten de bollenvelden langs de kust. Ze doen het hier zo goed dankzij het zand dat de zee in de loop van duizenden jaren heeft neergelegd. Direct langs de kust zijn de duinen nog altijd hoog, verder landinwaarts zijn ze veelal afgegraven. Middeleeuwse kastelen herinneren aan het strategisch belang van de binnenduinen. De buitenplaatsen zijn aangelegd door rijke kooplieden en regenten die hier de zomer doorbrachten.
Bekijk de e-bikeroute

Uitgelichte Gastvrijpunten langs de route:

  • De Tulperij: voor een koffiestop, de pluktuin of een rondleiding (let op: niet het hele jaar geopend)
  • Mokka Sassenheim: een perfecte tussenstop in de bollenstreek voor een stuk vlaai. 

E-bikeroute 2 - Oldambtroute

54 km, Heiligerlee, Groningen

Vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans zijn musea op zich, maar wie weinig op heeft met cultuur hoeft zeker niet rechtsomkeert te maken. De route voert namelijk ook langs het nieuwe Oldambtmeer, een van de grootste meren van ons land. Parkeer je e-bike bij Vogelkijkhut Kiekkaaste en spot kluten, slobeenden en scholeksters.
Bekijk de e-bikeroute

E-bikeroute 3 - Rondje Tjeukemeer

63 km, Heerenveen, Friesland

Dit is het Friesland zoals iedereen zich dat wenst: weids, vlak en afwisselend. Al fietsend is de geschiedenis van de streek goed zichtbaar, want de vervening heeft hier letterlijk diepe sporen getrokken.
Bekijk de e-bikeroute

E-bikeroute 4 - Maas en Waalroute

58 km, Druten, Gelderland

'En we praten en we zingen en we lachen allemaal. Want daar achter de hoge bergen ligt het land Van Maas en Waal.' Boudewijn de Groot stak niet zomaar de muzikale loftrompet over de Gelderse streek. Het bijna 700 jaar oude polderdistrict is één van de boeiendste stukjes Nederland, met zijn uiterwaarden, landgoederen en eeuwenoude plaatsjes. Leuk: bij de Waterpoort in Tiel kun je het fietspontje naar Wamel nemen.
Bekijk de e-bikeroute

Uitgelichte Gastvrijpunten langs de route:

  • De Zandroos: een streekwinkel vol seizoensproducten, waar je kunt genieten van zelfgebakken taart, lunch of high tea. 
  • Koffie- Theeterras de Maasakker: beleef Brabantse gastvrijheid met een verse kop koffie of thee én Oud-Hollandsche appeltaart. 

E-bikeroute 5 - Tungelroyse Beek-route

50 km, Stramproy, Limburg 

De Tungelroyse Beekroute maakt een acht door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen. De Tungelroyse Beek is de slagader van de water-huishouding van Midden-Limburg. Zij ontspringt net over de grens in België en mondt als Neerbeek uit in de Maas. Andere Midden-Limburgse beken zoals Raam, Leukerbeek, Roggelse Beek en Haelense Beek stromen uit in de Tungelroyse Beek. Startpunt: Stamproy.
Bekijk de e-bikeroute

Gastvrijpunt op de route: Eetcafé De Prairie
Lunch, diner of borrel. Bij De Prairie geniet je van een uitgebreide kaart met Nederlandse gerechten. 

E-bike route 6 Langs IJssel en Posbank

60 km, Laag-Keppel, Gelderland

Deze route zit vol contrasten. De rivier de Oude IJssel begeleidt je langs de bossen, akkers en kastelen van de Achterhoek. Aangekomen bij de Veluwe wacht een pittig klimmetje naar de 90 meter hoge Posbank. Hoogtepunt op de terugweg is de oude hanzestad Doesburg. In de historische binnenstad is het prachtige Middeleeuwse stratenpatroon inclusief monumentale panden bewaard gebleven.
Bekijk de e-bike route

Gastvrijpunt op de route: Grand Café Rutgers
Naast de uitgebreide menukaart kun je hier onbepekert genieten van spareribs, gamba's of biefstuk. 

Accu bijna leeg? Op verschillende plekken langs fietsroutes vind je oplaadpunten voor je elektrische fiets.

Nog meer e-bikeroutes

Oplaadpunten onderweg

Voor een lange fietstocht wil je natuurlijk wel weten waar je je elektrische fiets tussentijds kunt opladen. We hebben een overzicht gemaakt van alle oplaadpunten onderweg.

Meer over je e-bike

Wil je niet met pech aan je e-bike langs de weg staan? Met Wegenwacht Fiets ben je verzekerd van pechhulp onderweg. Hier kun je terecht voor onderhoudstips, advies voor het kopen van een (elektrische) fiets en meer.

TIP: ANWB E-bikegidsen

Elke ANWB-provinciegids bevat 14 routes, samengevoegd in een handige map. Op elke routekaart vind je een routebeschrijving via fietsknooppunten, bezienswaardigheden en ANWB Gastvrij punten.

Ontdek Nederland met de ANWB E-bikegidsen, waarin alle provincies uitgebreid worden beschreven.

Bestel in de webwinkel

Speciaal voor jou geselecteerd