Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlies of diefstal van jouw caravan

Wat krijg je vergoed bij verlies of diefstal?

Verlies of diefstal van je caravan is zeer vervelend. Met de ANWB Caravanverzekering ben je hiervoor gelukkig goed verzekerd. Dit geldt zowel voor nieuwe als tweedehands caravans. De vergoeding die je krijgt bij diefstal of total loss is afhankelijk van de leeftijd van de caravan. Maar je ontvangt altijd 10% meer dan de dagwaarde.

Wat krijg je vergoed?

Nieuwe caravan

Tot 5 jaar nieuwwaarde

Als je een nieuwe caravan hebt gekocht dan ontvang je tot 5 jaar na de aankoop van de caravan de nieuwwaarde bij diefstal of total loss. De nieuwwaarde wordt vermeld op jouw polisblad.

Als de caravan ouder is dan 5 jaar, maar jonger dan 8 jaar dan ontvang je de nieuwwaarde, verminderd met 1,5% per maand gerekend vanaf het 5e jaar. De vergoeding is nooit minder dan de dagwaarde + 10%.

Totaalverlies bij dagwaardedekking
Als de caravan total loss is en ouder dan 8 jaar dan ontvang je de dagwaarde + 10%.

Tweedehandse caravan

Tot 3 jaar aanschafwaarde
Als je een tweedehands caravan hebt gekocht dan ontvang je tot 3 jaar na de aankoop van de caravan de aanschafwaarde bij diefstal of total loss. De aanschafwaarde en de aankoopdatum moet je aantonen met een nota of een afschrift van een financiële instelling waaruit de aankoop blijkt. Als je de aanschafdatum niet kunt aantonen dan krijg je de dagwaarde + 10% vergoed.

Als de caravan na 3 jaar na de aanschafdatum schade krijgt of gestolen wordt dan ontvang je de dagwaarde + 10%. Je ontvangt nooit meer dan het verzekerde bedrag.

Aanbouw en bijbouw
Als je schade of diefstal hebt van aan –en bijbouw van de caravan, zoals voortent of luifel, dan krijg je de dagwaarde vergoed.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.