Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een caravanverzekering: een gerust gevoel

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade aan of diefstal van je caravan. Schade die je met je caravan aan een ander toebrengt, valt meestal onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of onder de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) van jouw auto. Een AVP en caravanverzekering zijn niet verplicht, een WA-verzekering wel.

 

Waarom een caravanverzekering?

Een caravanverzekering dekt schade aan jouw eigen caravan. Het is niet verplicht en dekt geen schade aan anderen. Als je onbezorgd op reis wilt, is het wellicht handig. Waarom?

 

Ik heb al een WA-verzekering voor mijn auto.

Dan ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen, dus ook met je caravan. Elke andere schade aan jouw eigen caravan wordt niet vergoed door je autoverzekering. Op de camping kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met schade aan of diefstal van je caravan. Tegen dat soort schade ben je met de ANWB Caravanverzekering goed gedekt.

 

Wat wordt er vergoed met de caravanverzekering?

Als de caravan niet meer kan rijden, word je naar huis gebracht. Of je krijgt een vervangende caravan of vervangend verblijf als je nog niet naar huis wilt. Sommige dekkingen zitten standaard in de caravanverzekering, en anders kun je je daarvoor bijverzekeren.

Lees meer over de dekkingen 
 

Is een caravanverzekering verplicht?

Nee, maar het kan wel verstandig zijn om jouw caravan te verzekeren. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat niet alleen je auto, maar ook je caravan goed verzekerd is zodat je met een gerust gevoel van je vakantie kunt genieten.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.