Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is verzekerd bij een caravanverzekering?

Waar en waarvoor geldt de caravanverzekering?

Type caravan verzekeren

De ANWB Caravanverzekering geldt voor meerdere type caravans. Je kunt jouw toercaravan verzekeren, maar ook je aanhanger, vouwwagen of stacaravan. Daarnaast is het mogelijk om jouw opzetunit, bagagewagen of een trailer te verzekeren met de caravanverzekering.

Nieuwe of tweedehands caravan verzekeren

Het is bij de ANWB Caravanverzekering mogelijk om zowel nieuwe als tweedehands caravans te verzekeren. Bij een nieuwe caravan vergoeden wij bij diefstal of total loss binnen vijf jaar na aankoop de totale nieuwwaarde van jouw caravan, zoals vermeld staat op het polisblad. Voor tweedehands caravans geldt een aantrekkelijke premie. En je krijgt daarnaast de eerste drie jaar na aankoop het aankoopbedrag terug als jouw caravan wordt gestolen of total loss raakt. Hierbij gaan we uit van aanschafprijs die je voor de caravan hebt betaald. Je moet dit bedrag kunnen aantonen met een aankoopnota of afschrift van een financiële instelling. Bewaar deze dus goed.

Aan- en bijbouw verzekeren

Als je een ANWB Caravanverzekering afsluit, ben je ook verzekerd voor aan- en bijbouw aan de caravan. Hierbij kun je denken aan een voortent, luifel, mover of fietsenrek. Belangrijk bij de aan- en bijbouw is dat het gaat om de totale waarde van zaken die aan de caravan worden bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst.

Bij het aanvragen van de verzekering vul je de waarde in bij waarde aan- en bijbouw.

Waar is de caravanverzekering geldig?

De ANWB Caravanverzekering is geldig in heel Europa en in de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee, met uitzondering van stacaravans. Stacaravans zijn alleen in Nederland verzekerd.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.