Camperverzekering
Leden 5% korting

Camperverzekering

 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
 • Scherpe premie 2ehands campers
 • Tot 80% no-claim korting
Bereken je premie

Camperverzekering

Onbezorgd op reis met je camper

Deze zomer weer lekker genieten tijdens je vakantie met je camper? Met de camperverzekering van de ANWB trek je er onbezorgd op uit. Of je nu kiest voor de basisdekking of kiest voor extra zekerheid met een van onze aanvullende dekkingen, met de zeer complete ANWB Camperverzekering ga je altijd goed verzekerd de weg op

Ook voor tweedehands campers

Of je nu een nieuwe of een tweedehands camper hebt, je kiest zelf de dekking die het beste bij jouw wensen past. Verder profiteer je van typisch ANWB voordeel. Met de ANWB Camperverzekering sta je er nooit alleen voor. Door je camper bij ons te verzekeren ben je dag en nacht verzekerd van de hulp van de ANWB Alarmcentrale. Ook in het buitenland. Daarnaast profiteer je van 5% ANWB-Ledenkorting en no-claim korting tot 80%.

Dekking ANWB Camperverzekering

WA

 • Schade aan anderen
 • Hulpverlening bij ongeval

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Hulpverlening bij ongeval
 • Brand, storm, hagel, kortsluiting, botsing met dieren
 • Diefstal of poging daartoe, joyriding
 • Ruitbreuk

WA + Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Hulpverlening bij ongeval
 • Brand, storm, hagel, kortsluiting, botsing met dieren
 • Diefstal of poging daartoe, joyriding
 • Ruitbreuk
 • Aanrijding, ook door eigen schuld
 • Vandalisme
 • Gratis vervangende camper
 • Te water en van de weg raken
 • Hulpverlening bij pech onderweg in het buitenland

Aanvullende dekkingen

3 of 5 jaar aanschafwaardedekking

Voor een camper betaal je al gauw een flink bedrag. En dan is het prettig dat je bij totaal verlies zeker weet dat je het aankoopbedrag terug krijgt. Bij ANWB is het mogelijk om een aanschafwaardedekking voor je camper te sluiten voor 3 of zelfs 5 jaar, nadat je de camper hebt gekocht. Daarna wordt de dagwaarde +10% uitgekeerd.

 

Inventaris

Je kan je inventaris zoals beddengoed, meubels en persoonlijke eigendommen tegen een klein bedrag meeverzekeren. Daarnaast is ook een aantal andere zaken meeverzekerd:

 • Twee fietsen tot maximaal € 1.000,- per fiets
 • Laptop tot maximaal € 750,-
 • Geluid en/of beeldapparatuur tot 40% van het verzekerde bedrag voor inventaris.

 

Zekerheid voor inzittenden

Een ongeval kan behalve materiële schade ook persoonlijk letsel veroorzaken. Deze dekking vergoedt de werkelijk geleden schade tot € 1.000.000,-. Het gaat hier om vergoeding voor medische behandeling, inkomstenderving en de kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Ook schade aan bagage en kleding is verzekerd.

Tip: Sluit je de dekking Zekerheid voor Inzittenden én Inventaris? Dan ontvang je 25% korting op de premie voor de inventarisdekking. Deze korting is al in de premieberekening verwerkt.

 

Rechtsbijstand

Met deze dekking verzeker je jezelf van professionele juridische ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer je in een conflict verzeild raakt over je camperschade in binnen- of buitenland.

Uitgelicht

Vertrouwde hulp ANWB Alarmcentrale

Vertrouwde hulp ANWB Alarmcentrale

De ANWB Alarmcentrale is er voor jou en je camper. Onze hulpverleners zitten 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen in geval van nood. Dat is wel zo vertrouwd

Je spullen meeverzekeren?

Je spullen meeverzekeren?

Je hebt vaak meer spullen in je camper dan je denkt. Met de aanvullende inventaris dekking is schade aan bijvoorbeeld je televisie, beddengoed en kookgerei verzekerd.

 

2e hands camper

2e hands camper

Je tweedehands camper verzeker je voordelig bij ANWB. Je kiest zelf of je de aanschafwaarde voor 3 of 5 jaar wilt verzekeren.

Korting

No-claim korting tot 80%

Bij onze camperverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 80%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op je camperverzekering.

Meer over no-claim korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op je camperverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de camperverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Korting op aanvullende dekkingen

Sluit je de dekking Zekerheid voor Inzittenden én Inventaris, dan ontvang je 25% korting op de premie voor de inventarisdekking. Deze korting is al in de premieberekening verwerkt.

Top 5 veelgestelde vragen camperverzekering

Met de camperverzekering bent u in het buitenland voor maximaal 6 aaneengesloten maanden verzekerd. Wilt  u langer dan 6 maanden naar het buitenland, dan raden wij u aan dit vooraf bij ons te melden via telefoonnummer 088- 269 2222. Afhankelijk van uw reisdoel bepalen we dan of uw verzekering aangepast kan worden. Meldt u dit niet, dan loopt u het risico dat u niet verzekerd bent.

Ja, u krijgt bij de ANWB bij aanvang van de camperverzekering dezelfde no-claim korting als bij uw ANWB Autoverzekering. Het aantal schadevrije jaren van uw ANWB Autoverzekering kunt u bij het afsluiten van uw camperverzekering aangeven.

ANWB werkt met geselecteerde schadeherstellers. Daardoor bent u gegarandeerd van een correcte en snelle oplossing. Voor schade aan uw camper werken wij met reparateurs aangesloten bij Omnia. Ga naar de lijst met reparateurs.

U profiteert dan tevens van 75 euro korting op het eigen risico bij schadeherstel aan uw camper en van de gratis haal- en brengservice.

Zit er geen geselecteerde reparateur bij u in de buurt of wilt u liever naar uw eigen hersteller? Neem dan contact met ons op via 088 - 299 3882.

Een ANWB Camperverzekering sluit u eenvoudig online af. Bereken uw premie en sluit desgewenst meteen online.

Camperverzekering online afsluiten

Ja, dat kan. U geeft dan tijdens het afsluiten aan dat u een taxatierapport heeft en stuurt dat naar ons toe. Op basis van het rapport bepalen we of we de camper kunnen verzekeren. Tot dat moment geldt een voorlopige dekking.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service