Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorkom schade aan je caravan

Wat zijn de meest voorkomende schades en hoe voorkom je ze?

Op vakantie gaan met de caravan is weer helemaal in! Om onbezorgd te genieten van je vakantie ben je natuurlijk voorzichtig op je caravan en probeer je schade te voorkomen. Toch zit een ongelukje helaas in een klein hoekje. 

In het hoogseizoen vinden tientallen schades per dag plaats, blijkt uit cijfers van ANWB Verzekeringen. En een schade is vrij kostbaar, gemiddeld € 2000,-. De meeste caravanschades vinden plaats in Nederland, gevolgd door Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Top 5 meest voorkomende caravanschades:

1. Eenzijdig ongeval (parkeerschades, overkappingen)
2. Storm
3. Hagel
4. Aanrijding met een vast object (hek, muur, lantaarnpaal)
5. Aanrijding in het verkeer

In 2023 was 35% van de caravanschades het gevolg van een eenzijdig ongeval, zoals deukschade bij het parkeren of aanrijdingen met paaltjes, hekjes en overkappingen. Schade als gevolg van weersomstandigheden zoals hagel en storm zorgde samen voor 44% van de caravanschades. 16% van de caravanschades ontstond in 2023 tijdens het rijden met de caravan.

Schade die je hierbij toebrengt aan anderen wordt vergoed via de WA-verzekering van je auto. Schade aan je eigen caravan via de caravanverzekering.

Preventietips

Om de kans op schade te voorkomen geven we je een aantal belangrijke tips:

Wil jij je caravan goed beschermen tegen schade door extreme weersomstandigheden? Sluit dan een ANWB Caravanverzekering af met een aanvullende dekking hagel- en stormschade

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.