Naar artikel

Verkeersrechtsbijstand

Wat houdt deze dekking in?

Verkeersrechtsbijstand is een verzekering die je afsluit als je juridische hulp wilt bij een conflict dat ontstaan is in het verkeer. Waar kun je op rekenen als je een dekking Verkeersrechtsbijstand bij jouw autoverzekering afsluit?

Verkeersrechtsbijstand en een autoverzekering

De dekking voor Verkeersrechtsbijstand wordt door veel verzekeraars aangeboden. Deze dekking valt meestal niet onder de standaarddekking. Als je een dekking voor Verkeersrechtsbijstand bij jouw autoverzekering wilt, kun je deze vaak als aanvullende dekking afsluiten. Per autoverzekeraar verschilt de dekking. Neem daarom de polisvoorwaarden goed door, zodat je er zeker van bent dat je de juiste dekking Verkeersrechtsbijstand afsluit.

Een dekking Verkeersrechtsbijstand bij je autoverzekering is geldig voor conflicten waarbij de verzekerde auto betrokken is. De dekking geldt niet als je bijvoorbeeld als fietser of voetganger aan het verkeer deelneemt.

Let op: als je het pakket 'Wegenwacht Compleet Europa' hebt afgesloten, ben je al verzekerd voor Verkeersrechtsbijstand binnen Europa. 

Verkeersrechtsbijstand bij een ANWB Autoverzekering

Voor de dekking Verkeersrechtsbijstand kun je vanzelfsprekend ook terecht bij de ANWB Autoverzekering. De dekking Verkeersrechtsbijstand valt onder de aanvullende dekkingen van onze autoverzekering. Heb je een WA, Beperkt Casco of All Risk dekking en wil je een dekking Verkeersrechtsbijstand? Dan sluit je deze dekking eenvoudig af als aanvullende dekking. De dekking Verkeersrechtsbijstand van een ANWB Autoverzekering gaat verder dan alleen conflictsituaties in het verkeer. Je bent onder andere verzekerd van verkeersrechtsbijstand als je:

  • schade hebt geleden door een ongeval waarbij jouw auto betrokken is. Wij helpen je dan bijvoorbeeld de letselschade en schade aan jouw bezittingen te verhalen;
  • voor de rechter moet verschijnen voor een overtreding of misdrijf die je met jouw auto hebt begaan;
  • jouw rijbewijs, jouw kentekenbewijs of auto hebt moeten inleveren bij de autoriteiten in verband met het gebruik van de auto;
  • een conflict hebt over het eigendom van de auto;
  • een conflict hebt over een overeenkomst die betrekking heeft op de auto. Bijvoorbeeld een koop- of reparatieovereenkomst.

De dekking Verkeersrechtsbijstand bij de ANWB Autoverzekering is bovendien niet alleen geldig voor de verzekerde auto die op jouw polisblad staat. De dekking geldt ook voor:

  • een vervangende auto die je tijdens een reparatie of onderhoud van een garage meekrijgt;
  • een aanhangwagen die aan de auto gekoppeld was op het moment van de schadegebeurtenis.