Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking verkeer

Met deze dekking ben je wereldwijd verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij conflicten in het verkeer. Je kan de dekking verkeer los afsluiten, of uitbreiden met aanvullende dekkingen. Heb je Wegenwacht Compleet Europa? Dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand.

Wat valt onder de dekking verkeer?

Met deze dekking ben je verzekerd voor juridische hulp in conflicten rondom: 

  • Schade en persoonlijk letsel in het verkeer voor bestuurder en inzittenden. 
  • Contracten met betrekking tot je motorrijtuig of (lucht)vaartuig. Bijvoorbeeld bij de koop, verkoop, reparatie, onderhoud of verzekering. Maar ook bij invordering van een rijbewijs en een sleep- of vervoersovereenkomst. Let op: jouw belang moet minstens € 175,- zijn.
  • Je vakantie. Bijvoorbeeld conflicten over het vervoer naar en van je vakantiebestemming, een gehuurde accommodatie of je reis- en annuleringsverzekering. Let op: jouw belang moet minstens € 175,- zijn.
  • Strafzaken in het verkeer als gevolg van strafrechtelijke vervolging als verkeersdeelnemer. 

Uitbetaling voorschot

Heb je schade aan je auto door toedoen van een ander? Met de dekking verkeer ontvang je binnen 48 uur mogelijk een voorschot voor de kosten van de aangerichte schade.

Stuur zo snel mogelijk een door beide partijen ondertekend schadeformulier toe. Uit dit formulier moet blijken dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade en dat de kosten op hem of haar verhaald kunnen worden. Bekijk het complete proces in onze voorwaarden.

Wat is de vergoeding?

Binnen Europa en de landen rond de Middellandse Zee geldt geen kostenmaximum. Buiten deze gebieden geldt een kostenmaximum van € 5.000,- per geval.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.