Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking verkeer

Juridische hulp voor conflicten in het verkeer

Met deze dekking ben je wereldwijd verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij conflicten in het verkeer. Je kan de dekking verkeer los afsluiten, of uitbreiden met aanvullende dekkingen. Heb je Wegenwacht Compleet Europa? Dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Uitbetaling voorschot | Vergoedingen | Veelgestelde vragen

Wanneer komt deze dekking van pas?

Veel juridische conflicten ontstaan na een ongeval, doordat niet altijd duidelijk is bij wie de schuld van het ongeval ligt. Stel: je botst met jouw auto tegen een andere auto aan, waardoor beide auto’s beschadigd raken. Als je er samen niet uitkomt wie de schuld had bij het ongeval, leidt dit tot een juridisch conflict. Met de dekking verkeer staan onze experts voor jou klaar om de schadeafhandeling met de tegenpartij op te lossen. Lees verder voor alle andere situaties die ook onder deze dekking vallen.

Wat valt onder de dekking verkeer?

Met deze dekking ben je verzekerd voor juridische hulp in conflicten rondom:

  • Schade en persoonlijk letsel in het verkeer voor bestuurder en inzittenden. 
  • Contracten met betrekking tot je motorrijtuig of (lucht)vaartuig. Bijvoorbeeld bij de koop, verkoop, reparatie, onderhoud of verzekering. Hierbij moet het gaan om een transactie met een merkdealer, BOVAG-bedrijf aangesloten bij de Geschillencommissie Voertuigen. We helpen je ook bij invordering van een rijbewijs en een sleep- of vervoersovereenkomst. Let op: jouw belang moet minstens € 175,- zijn.
  • Je vakantie. Bijvoorbeeld conflicten over het vervoer naar en van je vakantiebestemming, een gehuurde accommodatie of je reis- en annuleringsverzekering. Let op: jouw belang moet minstens € 175,- zijn.
  • Strafzaken in het verkeer als gevolg van strafrechtelijke vervolging als verkeersdeelnemer. 

Uitbetaling voorschot

Heb je schade aan je auto door toedoen van een ander? Met de dekking verkeer ontvang je binnen 48 uur mogelijk een voorschot voor de kosten van de aangerichte schade.

Stuur zo snel mogelijk een door beide partijen ondertekend schadeformulier toe. Uit dit formulier moet blijken dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade en dat de kosten op hem of haar verhaald kunnen worden. Bekijk het complete proces in onze voorwaarden.

Wat is de vergoeding?

Binnen Europa en de landen rond de Middellandse Zee geldt geen kostenmaximum. Buiten deze gebieden geldt een kostenmaximum van € 5.000,- per geval.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.