Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Natuurschoon en authentieke cultuur op vakantie in Baskenland

Op vakantie in Baskenland maak je kennis met de eigen identiteit van deze autonome Spaanse regio. Euskadi, zoals de Basken de regio noemen, heeft schitterende natuur, cultuurrijke steden en een zeer verfijnde keuken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Baskenland 

Beklim de rots op het eiland San Juan de Gaztelugatxe, bewonder de architectuur van het Guggenheim Museum in Bilbao en wandel over de flysch-route langs de kust.

Meer aanbod voor Baskenland

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Unieke architectuur

Bilbao is de grootste stad in Baskenland en ligt aan een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella. Kenmerkend is het imposante Guggenheim Museum met schilderijen van onder meer Picasso en Mondriaan. Het museumgebouw zelf is een staaltje indrukwekkende architectuur, geïnspireerd op de anatomie van een vis en de vorm van een boot. Het moderne Bilbao wordt gescheiden van het middeleeuwse centrum door de rivier Nervión. In het historische deel, Casco Viejo, wandel je door de zeven straten die ooit het hart van de stad vormden, Las Sietes Calles. Hier bezoek je onder meer de gotische Santiagokathedraal.

Stad met de meeste Michelinsterren per vierkante meter

Het hart van fijnproevers gaat op vakantie in Baskenland sneller kloppen in de culinaire stad San Sebastian. Hier weten de Basken duidelijk wat lekker eten is, want overal smul je van pintxos, de Baskische variant van tapas. Bovendien heeft de stad per vierkante meter de meeste Michelinsterren. Donostia, zoals de Basken de stad zelf noemen, is verder een prachtig gelegen badplaats aan de Golf van Biskaje waar je imposante jachten bewondert in de haven. Parte Vieja is de compacte historische binnenstad van San Sebastian en het populairste strand is Playa de la Concha.

Urdaibai-estuarium en de kasteelrots

Voor natuurliefhebbers is een vakantie naar Baskenland zeer aantrekkelijk. Bijzonder is het Urdaibai-estuarium met 22.000 hectare aan beschermd moerasland met in het midden de rivier Oka die uitmondt in de Golf van Biskaje bij de surfplaats Mundaka. In het bioreservaat genieten vogelaars van zo'n 250 verschillende soorten en in het opvangcentrum Basondo leven onder meer lynxen, bizons en struisvogels. Fans van Game of Thrones mogen San Juan de Gaztelugatxe niet missen. Dit rotsachtige schiereiland ligt bij het pittoreske vissersdorp Bermeo. De 'kasteelrots', zoals de Baskische vertaling luidt, was een filmlocatie van de populaire televisieserie. Bovenop wacht een geweldig uitzicht.