Autovakantie Spanje

Spanje is onder de Nederlander enorm populair als het gaat om een autovakantie. Spanje is vaak toch een garantie voor goed weet, en nog steeds staan hoge temperaturen hoog in het vaandel als het gaat om het vakantiegevoel. Maar vergeet niet dat Spanje naast een heerlijke temperatuur nog veel meer te bieden heeft. Al is het een eindje rijden het is zeker de moeite waard.

Waarom een autovakantie naar Spanje?

Voor velen is een vakantie ontsnappen aan de sleur van het dagelijks leven. Even het geluk opzoeken. En dit kan nergens beter in een land waar de cultuur en gewoonten net iets anders zijn dan het onze. Spanje is daar een goed voorbeeld van. Je voelt je er thuis omdat je toch nog wat herkent van de westerse gewoonten, maar het is toch een andere cultuur. Spanjaarden zijn temperamentvol, ze leven meer op het gevoel en lijken daardoor wat meer van het leven te genieten. En is dit nu net wat we tijdens een vakantie nodig hebben.

Spanje als land zelf is erg afwisselend. Je zou kunnen zeggen dat er voor ieder wat wils is. Je kunt namelijk steden bezoeken, je kunt voor een strandvakantie gaan maar je kunt ook lekker kleine authentieke dorpjes en natuur opzoeken. Het is net waar je van houdt.

Barcelona met haar vele bezienswaardigheden is een aanrader, deze stad ligt ook aan de kust. Echter, het strand van San Sebastian, La Chonca, wordt vaak gezien als het mooiste strand van Spanje. Hou je van cultuur dan zet je de historische stad Toledo op je reislijstje. Maar vooralsnog is het advies, zeker voor reizigers die met de auto zijn, om door de kleine bergdorpjes van Spanje rond te zwalken. Hier proef je de rust, de natuur en de romantiek van Spanje.

Een autovakantie naar Spanje met ANWB Ledenreizen

Boek je autoreis naar Spanje bij ANWB Ledenreizen. Exclusief aanbod en hoe langer lid, hoe meer gratis extra's! Bekijk onze aanbiedingen en boek direct online.

Zoek een autovakantie in Spanje

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan ook eens de autovakanties naar Spanje van onze reisdochter Pharos Reizen.

Ook handig: pechhulp Europa

Als je met de auto op vakantie gaat, is het laatste wat je wilt natuurlijk met pech langs de weg komen staan. Maar als het dan toch gebeurt, kun je beter goed voorbereid zijn. Bekijk de mogelijkheden van pechhulp Europa.

Wegenwacht Europa Service