Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vulkanen en lavastranden tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden

Uitgestrekte zandstranden aan de Atlantische Oceaan, sfeervolle badplaatsen en een bijna buitenaardse natuur. Tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden beleef je deze eilandengroep ten westen van Marokko volop. Ontdek dorpen als Puerto del Carmen of Playa des Inglés, machtige vulkanen zoals Pico el Teide op Tenerife, en de zwarte lavastranden. Op het groene eiland La Palma bewonder je de talrijke bananenplanten, orchideeën en fruitbomen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden 

Kijk vanaf de ruim 3700 meter hoge vulkaan Pico del Teide uit over Tenerife, bewonder de kunstwerken van César Manrique op Lanzarote en wandel door het oeroude laurierbos van La Gomera.

Meer aanbod voor de Canarische Eilanden

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Beklim de rotsachtige vulkaan Pico el Teide

Deze Spaanse eilandengroep is door vulkaanuitbarstingen in de Atlantische Oceaan ontstaan. Tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden is er dan ook nog veel vulkanische activiteit te zien, zoals op de zwart gekleurde stranden van de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma en Fuerteventura. Om de oorsprong van de eilanden met eigen ogen te aanschouwen, zet je op Tenerife koers naar de Pico el Teide. Stap in de kabelbaan naar de top van de vulkaan op meer dan 4000 meter hoogte. Vanaf deze plek kijk je tientallen kilometers uit over het eiland en de Atlantische Oceaan. Daarnaast maak je hier wandeltochten langs imposante rotsformaties en lavavelden.

De imposante werken van César Manrique

Tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden kom je op diverse plekken de kunstwerken van César Manrique tegen. Deze kunstenaar werd geboren op Lanzarote, studeerde in Madrid en trok eind jaren 60 naar New York, destijds het mekka van de kunst. Na twee jaar keerde hij terug naar zijn geliefde eiland Lanzarote om op zijn manier de eilanden als doek te gebruiken. In zijn werken staan het milieu en de schoonheid van de natuur centraal. Zo transformeerde hij de grotten van Jameos del Aqua tot een kunstwerk op zich, met een ondergronds meer en groene tuinen. Ook vind je op Lanzarote Jardín de los Cactus. Bij dit kunstwerk van Manrique wandel je door een setting met honderden reusachtige cactussen.

De vulkanische wonderen van Timanfaya

Maak tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden beslist een tussenstop in nationaal park Timanfaya. Dit park aan de westkust van Lanzarote bestaat uit een indrukwekkend natuurgebied met maar liefst 25 vulkaankraters en meer dan honderd vulkaankegels. In 1824 vond de laatste grote uitbarsting plaats, maar nog altijd is er sprake van vulkanische activiteit. Het gebied wordt daarom Montanas de Fuego genoemd, oftewel de vuurbergen. Probeer maar eens een steen van de grond te pakken en hem lang vast te houden: enkele centimeters onder de grond is de aarde al heter dan 100 graden. Onder leiding van een gids doorkruis je tijdens een busrondrit of wandeling het vulkanische landschap dat zo buitenaards aandoet dat je je soms op de maan waant.