Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Roadtrip door Spanje: op je eigen tempo langs natuur en cultuur

Of je nu de bruisende sfeer in de Spaanse steden wilt proeven of liever het ruigere binnenland opzoekt: tijdens een roadtrip door Spanje heb jij het in de hand. Bezoek wereldberoemde bedevaartsoorden, laat je inspireren door unieke architectuur of ontdek opgraafplaatsen met een wel heel bijzondere geschiedenis. Tijdens je roadtrip door het Spaanse landschap kan het allemaal.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje 

Van grillige kusten en steile bergen in het noordwesten tot flamboyante pleinen en statige architectuur in het oosten. Een land vol historische schatten en waar rijkelijk versierde kathedralen boven de stad uitsteken.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Je eigen pelgrimstocht door Noord-Spanje

Wil je tijdens je roadtrip een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Spanje bezoeken? Ga dan naar Noord-Spanje, waar de stad Santiago de Compostella jaarlijks honderdduizenden pelgrims trekt. Bewonder de 11e-eeuwse kathedraal en het bisschoppelijk paleis dat uit de 18e eeuw stamt. Tijdens je reis door Noord-Spanje ontdek je ook prehistorische tekeningen in de grot van Altamira en trotseer je de hoge pieken van bergketen Picos de Europa.

Ga de locals achterna in Baskenland

Is Baskenland je bestemming tijdens een roadtrip door Spanje? Dan ontdek je de favoriete bestemming van de Spaanse bevolking. Je komt kleurrijke vakwerkhuizen tegen in vissersplaatsje Hondarribia en geniet van de veelzijdige stranden van Bilbao. Stille baaitjes en drukke familiestranden wisselen elkaar hier moeiteloos af. Geschiedenisliefhebbers kijken hun ogen uit bij Atapuerca, een opgravingsplek waar resten van de oudste West-Europese mensensoort gevonden zijn.

Het veelzijdige Catalonië

Van wereldstad Barcelona tot rustige berggebieden in het binnenland: Catalonië heeft het allemaal te bieden. Bezoek deze regio tijdens je roadtrip door Spanje en bewonder de architectuur van Gaudí. Met zijn Sagrada Família is hij wereldberoemd geworden, maar rijd ook eens langs bij de fabriekshal Nau Gaudí. Hier zijn tegenwoordig moderne kunstwerken te bewonderen. Natuurliefhebbers genieten van het grootste natuurpark in de streek: Alt Pirineu. Hier beklim je de Pica d'Estats, met 3143 meter de hoogste berg van Catalonië.