Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Geniet van de natuur tijdens een fietsvakantie in Spanje

Gedurende een fietsvakantie in Spanje combineer je het beste van twee werelden. Een prachtige zonbestemming om heerlijk te relaxen en genieten van de ongerepte natuur met een actieve fietstocht. Maak kennis met het groene Spanje in Asturië, volg de ruige kustlijn bij Catalonië of verover in het zuiden de Andalusische heuvels. Of wat dacht je van het verkennen van de bruisende stad Madrid, het levendige Barcelona of flamencostad Sevilla?

Bekijk hier alle reizen naar Spanje

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Spanje

Alles voor je vakantie naar Spanje

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Spanje.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Met het gezin op de fiets in Catalonië

Geniet van de ruige kustlijn bij Catalonië gedurende je fietsvakantie in Spanje aan de oostkust. Onderweg rijd je langs de azuurblauwe Middellandse Zee, glooiende zonnebloemvelden en wuivend graan en het groene binnenland van Baix Empordà. Onderweg ontspan je in zee bij de stranden van Castell en trek je langs de vogelrijke wetlands van Siurana. Ook kom je langs middeleeuwse vestingdorpen en leer je meer over Salvador Dalí.

Volg de pelgrimsroute in het noorden

In het noorden is de populaire route naar Santiago de Compostella een geliefde plek voor een fietsvakantie in Spanje. Sinds de 9e eeuw is de bedevaart naar het graf van apostel Jacobus een begrip. Van de uitgestrekte hoogvlaktes van Castilla-Léon tot de reusachtige bergen van de Montes de Léon, van de groene heuvels van Galicië tot Cordilliera Cantabrica, onderweg geniet je van een waanzinnig gevarieerd landschap.

Pittige fietstochten in de Andalusische bergen

Voor afwisselende maar stevige tochten met een mountainbike reis je af naar het zuiden van Spanje. In de regio Andalusië bevinden zich de prachtige natuurparken Sierra de Aracena y Picos de Aroche en Sierra Norte de Sevilla, die onderdeel uitmaken van de Sierra Morena. Dit gebied staat bekend om de smakelijke iberico-ham die hier wordt geproduceerd. Onderweg passeer je authentieke witte dorpen en steden.