Vakantie Mallorca

Het relaxte sfeertje van Ibiza maar zónder jetset-prijzen: je vindt het aan de blauwe baaien-kust van Mallorca.

Tekst: Jan-Henk Zandberg - Beeld: Ernie Enkelaar

Snorkelaars bewegen zich door diephemelsblauw water, kwikzilveren visjes schieten voor ze uit. Vanaf een rots plonst een puber in de baai, de meloenverkoper zingt en hakt zijn waar aan mootjes, terwijl de badgasten zich vergapen aan het superjacht verderop. In het weelderige groen boven aan de baai, tussen de palmen, bieden de klassieke terracottakleurige villa’s een miljoenenuitzicht. Zijn dit de Malediven? De Florida Keys? Of de Cariben? Nee, dit is de Zuidoost-punt van Mallorca. Vooral in en rondom het kustplaatsje Cala d’Or vind je een hele reeks fraaie Blue Lagoon-achtige baaien, waarvan er tíen ook goudgele stranden hebben. In Cala d’Or lijkt het alsof Jan des Bouvrie de kwast ter hand heeft genomen: alles straalt vrolijk wit in de zon. Als je niet beter wist, zou je denken: Ibiza. Maar één blik op de menukaart van het restaurantje bij de Cala Ferrera-baai en je beseft door de amicale prijsstelling weer dat je op Mallorca bent. Dus de vibes van Ibiza gepaard met haast subtropische bounty- baaitjes: je vindt het hier!

Top 3 betoverende baaien op Mallorca

  1. Cala Gran (bij Cala d’Or): Ligt pal tegen het centrum van Cala d’Or aan. Daal echter de trap af richting het strand en je betreedt een haast Caribisch paradijsje. Er zijn strandtenten, een volleybalveldje en schone toiletten.
  2. Cala Santanyi: De nauwe baai met het brede strand maakt Cala Santanyi lekker knus. Langs de rotsen kun je lopen naar de in de baai uitgehakte huisjes, die aan toeristen worden verhuurd.
  3. Cala Mondrago: Wil je in het hoogseizoen ruimte en altijd plek om je huurauto te parkeren, dan is Cala Mondrago de beste optie. Het strand is breed en lang en toch heb je de beschutting van de baai.

3x typisch Mallorca

  1. Watertaxi: Stap aan boord van de Starfish-vloot. De scheepjes hoppen van baai naar baai, waar je op het strand kunt op- en afstappen. Kinderen vinden de glazen bodem van de Starfish-boot té vet. 
  2. Beachbar: In Bar Platja bij de Cala Esmeralda in Cala d’Or heb je zicht op een niervormig zwembad tussen de rotsen met daarop wuivende cipressen. Daarachter glinstert de zee. Bar Platja hoort bij het Inturo Hotel, maar iedereen kan hier relaxen met een koele cerveza en knapperige calamares.
  3. Vissersplaats: Het is verbazingwekkend hoe authentiek het schattige vissersplaatsje Cala Figuera is gebleven. Met een all-in huurauto van Sunny Cars ontdek je de mooiste plekjes. 

Tip van onze expert Nancy Groen:

'Kijk eens verder dan de fraaie stranden van Mallorca en je ontdekt een heel ander eiland. Zo vind je er enorm veel wandelroutes, vaak met schitterende uitzichten op de kustlijn. Mijn favoriete ‘mirador’ is Ermita de la Trinitat, een 17de-eeuws kluizenaarsoord.'

Voor meer tips over Mallorca bekijk je de 10 leukste bezienswaardigheden of bestel je de ANWB Extra Reisgids Mallorca.

Zin gekregen in Mallorca, het leukste eiland van Spanje?

Vlieg binnen 2,5 uur naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. Zandstranden, een prachtig achterland en gezellige badplaatsen zorgen voor een heerlijke vakantie. Boek je bij ANWB Ledenreizen, dan geldt: hoe langer lid, hoe meer extra's je krijgt.

Bekijk aanbieding Mallorca met ledenvoordeel

Misschien vind je dit ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd