Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek een andere kant van Spanje tijdens een rondreis door het Baskenland

Het relatief onbekende Baskenland is zeer geschikt om een rondreis per auto te maken. In één of twee weken ontdek je de hoogtepunten van deze regio terwijl je smult van de heerlijke pincho’s, kennismaakt met de hartelijke locals en proeft van de plaatselijke wijn.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Cultuursnuiven in de grote stad Bilbao

De grootste stad van het Baskenland is Bilbao. Je hebt misschien al eens van deze stad gehoord, omdat het beroemde Guggenheim Museum zich hier bevindt. Bezoek ook het oude centrum van de stad, eventueel onder begeleiding van een gids. Je vindt hier talloze gezellige restaurants en barretjes.

Ontdek het onwerkelijke eiland San Juan Gaztelugatxe

Fans van de serie Game of Thrones herkennen in het schiereiland San Juan Gaztelugatxe het drakenkasteel van Khaleesi Daenerys. Aan het einde van een trap met 241 treden staat een kleine kerk, waarvandaan je geniet van het uitzicht vanaf de hoge rots.

Zoek de gezelligheid op in Lekeitio

Dit vissersdorp met gezellige straatjes en kleurrijke huizen mag je niet overslaan tijdens een rondreis door het Baskenland. Bezoek de haven, de boulevard en het strand. Hier vind je een van de mooiste voorbeelden van Baskische gotische architectuur, de kerk van Santa María de la Asunción.

Leer surfen op het strand van Zarautz

De volgende tussenstop van je rondreis door het Baskenland is vooral populair bij surfers. Je kunt hier surflessen nemen of gewoon heerlijk ontspannen op het strand.

Geniet van een wandeltocht in Oñati

Het middeleeuwse dorp Oñati ligt midden in een vallei tussen de groene heuvels. Je bezoekt hier de oude universiteit Sancti Spiritus en de kerk San Miguel Arcangel, die deels boven een rivier gebouwd is. Wandelfanaten halen hier hun hart op in de bergen van natuurpark Aizkorri-Aratz.

Beëindig je rondreis door het Baskenland in Logroño

Vanuit Oñati rijd je door naar Logroño. Deze stad ligt net buiten het Baskenland en staat bekend om zijn heerlijke wijn. Bezoek een wijngaard, waar je deelneemt aan een wijnproeverij.