Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik een milieusticker nodig?

Welke milieusticker heb ik nodig?

Voor in Nederland geregistreerde voertuigen is er geen Spaanse milieusticker verkrijgbaar. Een Deense, Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker is in Spanje geldig. Op sede.dgt.gob.es is te zien welke buitenlandse stickers met welke Spaanse overeenstemmen.

ANWB advies: Heb je nog geen milieusticker en ga je naar Madrid, dan adviseren wij om tijdig de Franse milieusticker (vignette Crit’Air) aan te schaffen. Deze is ook handig op doortocht door Frankrijk (levertijd circa twee weken).

Tip: Klik rechtsboven op de Franse site voor een vertaling naar het Engels. Meer informatie over milieuzones in Frankrijk.


Uitzondering: Barcelona

Ga je naar Barcelona dan gelden buitenlandse milieustickers (zoals de Franse) niet. Hiervoor kun je een langetermijn- of dagvergunning aanvragen.

Veelgestelde vragen

Tol in Spanje 
Hier betaal je (geen) tol. Regel een tolbadge om het snelst door de tolpoorten te komen.
Verkeersregels in Spanje 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Spanje.
Route plannen naar Spanje 
Bekijk informatie over tanken en laden, overnachtingsopties langs de route en algemene route-informatie zoals verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.

Handig voor je vakantie naar Spanje

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.