Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een bijzondere rondreis op Sumatra

Een rondreis op Sumatra is perfect voor iedereen die het echte leven in Indonesië wil ervaren, weg van het massatoerisme. Sumatra is een van de grootste eilanden van de 16 duizend die deel uitmaken van Indonesië en is een vakantiebestemming met tropisch regenwoud, parelwitte stranden en een rijke cultuur. Ga op bezoek bij de orang-oetans en laat je verrassen door de bijzondere bouwwerken en volkeren die op dit eiland te vinden zijn.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de prachtige natuur

Door de ligging in de buurt van de evenaar bestaat een deel van Sumatra uit tropisch regenwoud. Je vindt hier een aantal bijzondere diersoorten zoals orang-oetans, olifanten, tijgers en neushoorn, die diep verscholen in de bossen leven. Breng tijdens een rondreis op Sumatra een bezoek aan nationale parken zoals Gunung Leuser en Kerinci Seblat, om met een gids deze dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Boek een tour bij een organisatie die helpt met het beschermen en behouden van de diersoorten en hun leefgebied, het tropisch regenwoud. Een andere aanrader is een bezoek aan het paradijselijke eiland Cubadak, vlak voor de kust bij Padang. Zoek hier een afgelegen strand, waar je geniet van de zonsondergang en een idyllische dag op je eigen privéstrand.

Maak kennis met de inheemse bevolking

Een ander hoogtepunt van een rondreis op Sumatra is een bezoek aan het Tobameer, een diep kratermeer van 100 kilometer lang en 31 kilometer breed. Midden in het meer ligt schiereiland Samosir, dat bewoond wordt door de Batak. De Batak zijn zo’n 3000 tot 4000 jaar geleden vanuit de Filipijnen en Borneo naar Sumatra getrokken en bewonen sindsdien een aantal gebieden. In Indonesië staan de Batak vandaag de dag vooral bekend om hun uitmuntende zangkwaliteiten en het feit dat ze erg lekkere babi pangang maken. Ze eten namelijk in tegenstelling tot de meeste eilandbewoners niet halal en kunnen daarom genieten van dit gerecht met varkensvlees.