Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Een bijzondere rondreis op Sumatra

Een rondreis op Sumatra is perfect voor iedereen die het echte leven in Indonesië wil ervaren, weg van het massatoerisme. Sumatra is een van de grootste eilanden van de 16 duizend die deel uitmaken van Indonesië en is een vakantiebestemming met tropisch regenwoud, parelwitte stranden en een rijke cultuur. Ga op bezoek bij de orang-oetans en laat je verrassen door de bijzondere bouwwerken en volkeren die op dit eiland te vinden zijn.

Bekijk hier alle reizen naar Indonesië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de prachtige natuur

Door de ligging in de buurt van de evenaar bestaat een deel van Sumatra uit tropisch regenwoud. Je vindt hier een aantal bijzondere diersoorten zoals orang-oetans, olifanten, tijgers en neushoorn, die diep verscholen in de bossen leven. Breng tijdens een rondreis op Sumatra een bezoek aan nationale parken zoals Gunung Leuser en Kerinci Seblat, om met een gids deze dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Boek een tour bij een organisatie die helpt met het beschermen en behouden van de diersoorten en hun leefgebied, het tropisch regenwoud. Een andere aanrader is een bezoek aan het paradijselijke eiland Cubadak, vlak voor de kust bij Padang. Zoek hier een afgelegen strand, waar je geniet van de zonsondergang en een idyllische dag op je eigen privéstrand.

Maak kennis met de inheemse bevolking

Een ander hoogtepunt van een rondreis op Sumatra is een bezoek aan het Tobameer, een diep kratermeer van 100 kilometer lang en 31 kilometer breed. Midden in het meer ligt schiereiland Samosir, dat bewoond wordt door de Batak. De Batak zijn zo’n 3000 tot 4000 jaar geleden vanuit de Filipijnen en Borneo naar Sumatra getrokken en bewonen sindsdien een aantal gebieden. In Indonesië staan de Batak vandaag de dag vooral bekend om hun uitmuntende zangkwaliteiten en het feit dat ze erg lekkere babi pangang maken. Ze eten namelijk in tegenstelling tot de meeste eilandbewoners niet halal en kunnen daarom genieten van dit gerecht met varkensvlees.