Naar artikel

Droomstranden, tempels en cultuur

Waar je tijdens je vakantie op Bali ook bent, je komt overal de felgroene rijstvelden tegen.

Vakanties Bali 

Een vakantie op Bali vol droomstranden, tempels en cultuur

Een vakantie op Bali is synoniem voor ontspanning aan paradijselijke stranden. Naast de hagelwitte zandstranden biedt Bali echter nog veel meer. Maak kennis met de hindoeïstische tempels, uitgestrekte rijstvelden, kletterende watervallen en eeuwenoude tradities van de gastvrije Balinese bevolking. Dankzij de vele bezienswaardigheden van het eiland beleef je een onvergetelijke vakantie.

Onze mooiste reizen naar Bali

15-daagse single groepsrondreis Avontuurlijk Bali 
  • actieve rondreis op veelzijdig Bali
  • veel excursies inbegrepen zoals snorkelen en mountainbiken
  • keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik
20-daagse privérondreis Hoogtepunten van Bali 
  • comfortabele hotels op 5 bijzondere locaties inclusief ontbijt
  • veel vrijheid om ter plaatse je programma te bepalen
  • vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen
15-daagse privérondreis Bali met privéchauffeur 
  • vele hoogtepunten, zoals Ubud, de Besakih tempel en het Bratanmeer
  • heerlijk strandverblijf in een viersterrenresort
  • inclusief entreegelden à € 130,- p.p.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De smaragdgroene rijstterrassen bij Jatiluwih en Tegalalang

Waar je tijdens je vakantie op Bali ook bent, je komt overal de felgroene rijstvelden tegen. De allermooiste vind je bij Jatiluwih, in het district Tebanan. Het uitgestrekte gebied bezaaid met rijstterrassen ligt tegen de bergflanken aan. De rijstvelden zelf liggen niet heel hoog, maar zijn knalgroen en tropisch. Deze rijstterrassen staan omwille van hun culturele waarde op de Unesco-werelderfgoedlijst. Vlak bij Tegalalang liggen ook prachtige rijstterrassen om te bezoeken. Hier vind je tevens veel koffieplantages waar je de beroemde luwak-koffie proeft.

Kletterende watervallen tijdens je vakantie op Bali

Maak tijdens een vakantie op Bali een uitstap naar de schitterende watervallen waar het eiland bekend om staat. De bekendste watervallen vind je bij Gitgit, Tegenungan, Sekumpul en Aling Aling, maar de verscholen watervallen Tukad Cepung, Tibumana, Nungnung, Jembong en Blahmantung zijn ook schitterend. Het is zelfs mogelijk om een speciale tour, Chasing Waterfalls, te bezoeken, waarbij je langs de meest interessante watervallen van het eiland reist.

Eeuwenoude tempels op Bali bezoeken

Bali staat ook bekend om zijn historische tempels en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Pura Besakih. Deze moedertempel is een belangrijk bedevaartsoord op het eiland. Tijdens je vakantie op Bali ontdek je hoe eeuwenoude tradities nog altijd in stand worden gehouden. Andere tempels om te bezoeken zijn Tanah Lot, Ulun Danu Bratan, Taman Ayun, Luhur Batukau en Tirtagangga.

Ubud: cultureel hoogtepunt tijdens je vakantie op Bali

In het midden van Bali ligt het pittoreske dorp Ubud. Hier bewaart de lokale bevolking nog altijd de eeuwenoude tradities en cultuur. Liefhebbers van handwerken, kunst, muziek en dans halen hun hart op in deze stad waar de authentiek Balinese kunstvormen worden uitgevoerd, en in en rondom dit dorp zijn kunstenaars iedere dag hard aan het werk. Bovendien koop je op de lokale markt een prachtige aandenken aan de reis.

Oog in oog met de heilige apen in het Apenbos

Tijdens je vakantie op Bali hoef je alleen maar de Monkey Forest Road te volgen om al snel door apen omringd te worden. Het Apenbos wordt door de lokale inwoners als heilig gezien. Iedere dag krijgen de apen dan ook voedsel van de omwonenden, bij de tempels. Je kunt zelf ook bananen kopen om de apen mee te voeren. In het Apenbos bewonder je ook de hindoetempel Pura Dalem Agung en meer dan 115 verschillende bomensoorten. Doordat het bos vrij groot is, spreiden de toeristen zich goed uit. Als je rustig van het bos wilt genieten, kun je het beste voor 10 uur 's ochtends arriveren. Verder is het belangrijk om je spullen goed op te bergen, aangezien de apen maar al te graag de dief uithangen.