Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Tips voor een vakantie op Bali met kinderen

Bali met kinderen is een uitstekend idee en bovendien erg goed te doen. Dit Indonesische eiland is namelijk een fijne en relatief gemakkelijke vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen. Er valt weinig regen, de temperaturen zijn altijd aangenaam en je hoeft geen anti-malariapillen te slikken tijdens de reis. Plan minimaal twee weken in, zodat je rustig went aan het tijdsverschil en genoeg tijd hebt voor ontspanning en leuke activiteiten.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Maak kennis met bijzondere diersoorten

De afgelopen jaren is Bali steeds populairder geworden als vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Dit eiland is in de loop ter tijd flink verwesterd, de meeste inwoners kunnen redelijk uit de voeten met Engels en ouders met kinderen worden hier met open armen ontvangen. Ga je naar Bali met kinderen? Sla dan zeker Ubud niet over. Het culturele hart van Bali heeft alles wat je nodig hebt voor een gezellige gezinsvakantie. Bezoek bijvoorbeeld met z’n allen het Monkey Forest, waar zo’n zeshonderd grijze makaken wonen. Deze apen leven in het bos, in en rondom drie bijzondere tempels. Bij de ingang verkopen de inwoners bananen die je aan de apen mag voeren. Bovendien mag je gewoon tussen de apen rondlopen. Pas wel op want de bewoners van Monkey Forest zijn inmiddels gewend aan toeristen en hierdoor tam én brutaal.

Een ontspannen strandvakantie

Ben je na een bezoek aan Ubud toe aan een paar dagen ontspanning op het strand? Reis dan naar het zuiden van het eiland en verblijf in de buurt van Samuh Beach. Dit strand ligt op de grens tussen Tanjung Benoa en Nusa Dua en staat bekend als strand met kalm water: de ideale bestemming voor een vakantie op Bali met kinderen. Huur ligbedden met parasols en geniet van een cocktail en een middag zandkastelen bouwen op het strand.