Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Rondreis Sulawesi: van rijstvelden tot de onderwaterwereld

Sulawesi is wellicht niet het meest bekende eiland van Indonesië, maar dat maakt het juist zo bijzonder voor een prachtige rondreis. Het vreemd gevormde eiland heeft van bovenaf nog het meeste weg van een zeester. Met een uiteenlopende diversiteit van culturen, mensen en landschappen maak je een onvergetelijke rondreis door Sulawesi.

Bekijk hier alle reizen naar Indonesië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Makassar, de hoofdstad van Sulawesi

Een rondreis door Sulawesi begint bij Makassar, de hoofdstad van het eiland. Gedurende de 16e eeuw was deze havenstad zeer belangrijk voor de Hollandse specerijenroute vanuit Fort Rotterdam. Het fort werd in 1545 gebouwd door de koning van Gowa. Nadat het fort in Nederlandse handen kwam, zijn op de binnenplaats een kerk en huizen in authentieke Hollandse stijl gebouwd. Nog altijd neemt het fort een belangrijke plaats in de stad in. In de loop der tijd is Makassar bovendien uitgegroeid tot een van de grootste zeehavens van Indonesië. Breng een bezoek aan de haven en bewonder de Pinisi, de typische houten Boeginese zeilschepen.

De mysterieuze onderwaterwereld van Sulawesi

In het noorden van Sulawesi ligt voor de kust het zeereservaat Bunaken. Dit is een van de meest gevarieerde en mooiste koraalriffen ter wereld. Het beschermde reservaat bestaat uit vijf eilanden die door een 700 meter diepe geul van het vasteland gescheiden worden. Vanwege deze beschutte ligging is de biodiversiteit enorm divers. Duik hier tussen meer dan tweeduizend vissoorten, zoals roggen, rifhaaien en barracuda's. Ook zijn er talrijke spons- en koraalsoorten. Vooral de steil aflopende muren van koraal maken het duiken tijdens de rondreis door Sulawesi een onvergetelijke ervaring.

Het pittoreske vissersdorp Bira

In het zuidoosten van het eiland bezoek je tijdens je reis in Sulawesi het schilderachtige vissersdorp Bira. Wandel over de prachtige stranden bij het dorp of vaar naar de vlakbij gelegen koraaleilanden Pulau Lariukang en Pulau Kambing.