Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Plekken om te ontdekken tijdens een vakantie naar Jakarta

De Indonesische hoofdstad Jakarta is voor veel reizigers de start van hun rondreis door Indonesië. Tijdens een vakantie naar Jakarta is veel te ontdekken. De grote wereldstad kenmerkt zich enerzijds door hippe nachtclubs, hypermoderne winkelcentra en hoge wolkenkrabbers, terwijl je anderzijds historische bezienswaardigheden bezoekt zoals koloniale huizen. Dit zijn de mooiste plekken om te ontdekken tijdens je vakantie naar Jakarta.

Bekijk hier alle reizen naar Indonesië

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Jakarta

De leukste bezienswaardigheden van Jakarta

Jakarta is een miljoenenstad: druk en overweldigend. Daarmee ook interessant en bomvol verhalen. Verdiep je in de koloniale geschiedenis in de wijk Kota Tua of ervaar Indonesië in het klein in het openluchtmuseum Taman Mini Indonesia.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Cultuur snuiven bij Taman Mini

Wil jij graag meer te weten komen over traditionele gebruiken en de cultuur van Indonesië? Dan mag je een bezoek aan het openluchtmuseum Taman Mini niet overslaan. Hier wandel je langs traditionele woningen van de Javanen, Batak en Dajaks, die hier op ware grootte zijn nagebouwd. Vanwege de orchideeëntuin en het vogelpark is dit een leuke uitstap voor het hele gezin. Wanneer je meer wilt ontdekken over de cultuur en tradities is het Wayang Museum een aanrader. Vroeger werden in Indonesië poppenvoorstellingen gebruikt om normen en waarden over te brengen en als vermaak. Hier zie je onder andere de verschillen tussen poppen in verschillende regio's van het uitgestrekte land.

Het historische Kota

Kota wordt ook wel Oud Batavia genoemd. Dit is het oudste deel van Jakarta en stamt nog uit de tijd van de Nederlandse overheersing. Veel van de gebouwen uit die tijd zijn vandaag de dag nog altijd in gebruik. In de koloniale gebouwen zijn drie musea gevestigd en ook op straat kijk je hier je ogen uit. Neem ook een kijkje bij de oude haven van Jakarta, Sunda Kelapa, aan de rivier Ciliwung. In de 16e eeuw was deze haven zeer belangrijk voor de Portugezen. Hier zijn onder andere overblijfselen te vinden van het oude Fort Batavia.