Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Plekken om te ontdekken tijdens een vakantie naar Jakarta

De Indonesische hoofdstad Jakarta is voor veel reizigers de start van hun rondreis door Indonesië. Tijdens een vakantie naar Jakarta is veel te ontdekken. De grote wereldstad kenmerkt zich enerzijds door hippe nachtclubs, hypermoderne winkelcentra en hoge wolkenkrabbers, terwijl je anderzijds historische bezienswaardigheden bezoekt zoals koloniale huizen. Dit zijn de mooiste plekken om te ontdekken tijdens je vakantie naar Jakarta.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Jakarta 
Jakarta is een miljoenenstad: druk en overweldigend. Daarmee ook interessant en bomvol verhalen. Verdiep je in de koloniale geschiedenis in de wijk Kota Tua of ervaar Indonesië in het klein in het openluchtmuseum Taman Mini Indonesia.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Cultuur snuiven bij Taman Mini

Wil jij graag meer te weten komen over traditionele gebruiken en de cultuur van Indonesië? Dan mag je een bezoek aan het openluchtmuseum Taman Mini niet overslaan. Hier wandel je langs traditionele woningen van de Javanen, Batak en Dajaks, die hier op ware grootte zijn nagebouwd. Vanwege de orchideeëntuin en het vogelpark is dit een leuke uitstap voor het hele gezin. Wanneer je meer wilt ontdekken over de cultuur en tradities is het Wayang Museum een aanrader. Vroeger werden in Indonesië poppenvoorstellingen gebruikt om normen en waarden over te brengen en als vermaak. Hier zie je onder andere de verschillen tussen poppen in verschillende regio's van het uitgestrekte land.

Het historische Kota

Kota wordt ook wel Oud Batavia genoemd. Dit is het oudste deel van Jakarta en stamt nog uit de tijd van de Nederlandse overheersing. Veel van de gebouwen uit die tijd zijn vandaag de dag nog altijd in gebruik. In de koloniale gebouwen zijn drie musea gevestigd en ook op straat kijk je hier je ogen uit. Neem ook een kijkje bij de oude haven van Jakarta, Sunda Kelapa, aan de rivier Ciliwung. In de 16e eeuw was deze haven zeer belangrijk voor de Portugezen. Hier zijn onder andere overblijfselen te vinden van het oude Fort Batavia.