Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie op Java: het eiland van megasteden, tradities en natuurschoon

Van rokende vulkanen tot oneindige rijstterrassen, van eindeloze grasvelden tot tropische bossen: tijdens een vakantie op Java maak je kennis met een veelzijdig eiland. Wandel door de mensenstroom in Jakarta, geniet van de zonsopgang op de top van de Borobudur of spot 250 soorten vogels in nationaal park Gunung Gede Pangrago. De vele bezienswaardigheden maken een reis op Java onvergetelijk.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Borobudur, de grootste boeddhistische tempel wereldwijd

In de vallei tussen de vulkanen Merbabu en Merapi bevindt zich de Borobudur. Dit is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Voor velen behoort de tempel tot de Zeven Wereldwonderen. Het bouwwerk staat dan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een aanrader om de tempel te bezoeken met een gids, die je ontzettend veel weet te vertellen over deze bijzondere plek.

Het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan

Een van de andere trekpleister om te bezoeken tijdens een vakantie op Java is Prambanan. Dit hindoeïstische tempelcomplex bevindt zich op een uur rijden van de Borobudur. Ook dit complex staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Er zijn op deze locatie maar liefst 237 tempels die naar heiligheid op een bepaalde plek zijn ingedeeld. De heiligste tempel bevindt zich in het midden, de tempels aan de buitenste ring zijn het minst sacraal.

Wandelen tussen vulkanen en rijstvelden

Tijdens een reis door het binnenland van Java maak je kennis met de eindeloze rijstvelden en plantages voor thee, tabak, suikerriet en rubber. Voor ongerepte natuur bezoek je tijdens je vakantie op Java de talrijke nationale parken of de vele vulkanen van het eiland. Spot bijvoorbeeld de Javaanse eenhoornige neushoorn in het nationale park Ujung Kulon, maak een avontuurlijke beklimming of wandel in een krater bij de Bromovulkaan of ontdek het imposante Tenggergebergte.