Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Indonesië

Start hier met de reisvoorbereiding voor je vakantie naar Indonesië. Ontdek meer over de belangrijkste luchthavens en welke reisdocumenten je nodig hebt. Laat je inspireren door de vele bezienswaardigheden: in Yogyakarta bezoek je de tempels Borobudur en Prambanan, beklim de berg Gunung Batur op Bali en ontspan in de hot springs of ervaar het eilandgevoel op de Gili-eilanden. Ga voor een uitgebreide groepsreis langs een of meerdere eilanden. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Indonesië.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Indonesië

Op vakantie in Indonesië worden imposante vulkanen en felgroene rijstterrassen afgewisseld met indrukwekkende tempels, eeuwenoude rituelen en idyllische stranden.

Reisvoorbereiding Indonesië

Voor een vakantie in Indonesië is geen visum nodig als je maximaal dertig dagen blijft. Je krijgt bij aankomst een tijdelijke verblijfsvergunning. De douane kan vragen om een doorreis- of retourticket en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts. Zelf rijden in Indonesië wordt afgeraden omdat het verkeer zeer chaotisch is. De beste reistijd hangt af van welk eiland je bezoekt. Tussen oktober en april is het regenseizoen.

Reisinspiratie: eilandhoppen in Indonesië

Met bijna 18 duizend eilanden is Indonesië perfect om te eilandhoppen. Op Godeneiland Bali wachten schitterende tempels en paradijselijke stranden, en kun je prima duiken. Op Java zie je in Jakarta de sporen van het koloniale verleden en bezoek je het enorme tempelcomplex Borobudur. Op Sumatra speur je in de jungle naar orang-oetans terwijl je op Sulawesi kennismaakt met de bijzondere dodencultuur van Torajaland.

Aanbod reizen naar Indonesië

Maak je keuze uit een veelzijdig aanbod van vakanties naar Indonesië. Van een luxe hotelvakantie op Bali in vijfsterrenresorts tot groepsrondreizen waarbij je gaat eilandhoppen tussen Bali, Java, Sumatra, Sulawesi en Lombok. Liever zelf op ontdekkingstocht? Er zijn ook privérondreizen in Indonesië, waarbij veel excursies zijn inbegrepen. Ook als je met het gezin op avontuur gaat, is er een fraaie rondreis in Indonesië voor je.