Naar artikel

Een onvergetelijke rondreis op Java

Java is het belangrijkste eiland van Indonesië, waar de hoofdstad en regering van het land is gevestigd en zo’n 60 procent van de bevolking woont. En dat terwijl het eiland qua oppervlakte slechts zo’n 7 procent van heel Indonesië beslaat. Ontdek de rijke cultuur tijdens een rondreis op Java en laat je verrassen door de gastvrije bevolking, heerlijke lokale keuken en bijzondere geschiedenis van dit eiland.

Bekijk hier alle reizen naar Indonesië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Op pad in Jakarta

Een rondreis op Java begint voor veel mensen in Jakarta. De hoofdstad van Indonesië is leuk om een paar dagen te bezoeken en biedt de kans te wennen aan het klimaat en tijdsverschil. De verkeerssituatie is druk en het gevoel van chaos overheerst, maar wie het oude centrum in loopt drinkt ’s avonds op de juiste plekken rustig een cocktail of glas wijn met fantastisch uitzicht over de stad. Bezoek de volgende dag het miniatuurpark, waar je een idee krijgt van Indonesië en de verschillende bouwstijlen en culturen op de 16 duizend bewoonde en onbewoonde eilanden die Indonesië telt. Een andere aanrader is een bezoek aan het nationaal monument, waar de strijd om de vrijheid van de Indonesische republiek wordt herdacht. In het bijbehorende museum leer je meer over de bezetting en krijg je een indruk hoe het leven was voor de lokale bevolking toen Indonesië nog Nederlands-Indië heette.

Semarang: de bijzondere tempels en een rijke geschiedenis

Heb je genoeg gezien van Jakarta en ben je gewend aan het tijdsverschil en klimaat? Vervolg dan je rondreis op Java richting Semarang, aan de noordkust van het eiland. Deze stad was erg belangrijk tijdens de Nederlandse kolonisatie dankzij de grote haven, en heeft een centrum met charmante koloniale gebouwen. Semarang wordt vanwege deze gebouwen en architectonische stijl ook wel klein Nederland genoemd. Bezoek hier het oude hoofdkantoor van de Nederlands Indische spoorwegen en geniet van een dag aan het strand. Ben je geïnteresseerd in tempels en wil je meer leren over lokale gebruiken? Stap dan in Semarang in de auto richting Gedong Songo, een Hindoeïstisch tempelcomplex gebouwd in 780 n. Chr. Dit tempelcomplex is vrij onbekend bij buitenlandse toeristen, waardoor je de magie van de plek in alle rust op je in kan laten werken.