Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geniet van de Indonesische cultuur tijdens een vakantie op Sulawesi

Het eiland Sulawesi, voorheen Celebes, is ooit ontstaan door een samensmelting van eilanden uit het Australische en Euraziatische continent. Hierdoor maak je tijdens je vakantie op Sulawesi kennis met unieke flora en fauna die je nergens anders ter wereld vindt. Het gevarieerde landschap van rijstterrassen, oerbossen, reusachtige bergketens, diepere meren en de spectaculaire onderwaterwereld maken een reis naar Sulawesi onvergetelijk.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de Indonesische cultuur bij Tana Toraja

Midden op het eiland bevindt zich het gebied Tana Toraja. Letterlijk betekent Tana Toraja 'het land van de bergvolkeren'. Je maakt hier dan ook kennis met de imposante natuur en de bijzondere dodencultuur met bijbehorende ceremonies. De overledenen worden bijgezet in balkons of dodenkamers die in rotswanden zijn uitgehouwen, terwijl houten Tau Tau poppen over de ziel van de overledene waken. Uniek zijn verder de tongkonans, de authentieke woningen van de bevolking. De gevels zijn versierd met buffelhoorns en het dak heeft de vorm van een zadel.

De havenstad Makassar in het zuiden

De bruisende hoofdstad Makassar is in de loop der tijd uitgegroeid tot een van de centrale zeehavens van Indonesië. In de haven varen de boten dan ook af en aan. Bewonder hier ook de pinisi, de authentieke Boeginese zeilschepen. In vroegere tijden speelde de havenstad een belangrijke rol bij de Hollandse specerijenroute. Wandel naar het Fort Rotterdam en ontdek de Hollandse sporen die nog altijd terug te vinden zijn in het fort, zoals de in Hollandse stijl gebouwde huizen en een kerk.

Duik in de onderwaterwereld van Sulawesi

Voor duikers is een vakantie in Sulawesi een waar paradijs. In het noorden, voor de kust van het eiland, bevindt zich het zeereservaat Bunaken. Dit reservaat is een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Vanwege de bijzonder beschutte ligging is er een rijke biodiversiteit, met circa tweeduizend vissoorten als barracuda's, rifhaaien en roggen. Verder zijn er prachtige koraal- en sponssoorten.