Naar artikel

WA verzekering

Een Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) verzekering is een verzekering die schade dekt die je aan anderen toebrengt. Het afsluiten van een WA verzekering is wettelijk verplicht. Op deze pagina vind je beknopte informatie over de WA verzekering van de ANWB.

Dekking WA verzekering

Een WA verzekering is een autoverzekering die de schade aan anderen dekt. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor autobezitters in Nederland en een groot aantal andere landen. Op deze manier is iedereen verzekerd voor schade die door schuld van de aansprakelijke automobilist wordt veroorzaakt.

De maximaal verzekerde bedragen per schadegebeurtenis zijn 6,1 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen euro voor materiële schade bij de ANWB. Deze dekking komt overeen met de verplichte WA verzekering, maar dan wel met de extra’s die je van de ANWB verwacht, zoals de Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. En onze WA verzekering is dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.


WA verzekering uitbreiden?

Een WA verzekering is verplicht, maar je kunt je autoverzekering uitbreiden met een Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking.
Een WA verzekering + Beperkt Casco biedt naast de wettelijk verplichte dekking ook dekking voor schade als gevolg van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren. Schade die je zelf veroorzaakt aan jouw eigen auto is uitgesloten.

Een WA verzekering + Volledig Casco (ook wel All Risk genoemd) dekt naast bovengenoemde punten ook schade door anderen en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Denk daarbij aan schade door botsen, slippen, te water raken of een aanrijding die je zelf hebt veroorzaakt.