No-claim korting meerijdende kinderen

Kinderen tussen de 17 en 26 jaar met een rijbewijs kunnen gratis worden bijgeschreven op de ANWB Autoverzekering als meerijdend kind. Zo kunnen zij op hun 25ste al bijna een volledige no-claim korting hebben opgebouwd voordat zij zelf een auto hebben. En dat scheelt in de kosten.

Het voordeel voor je kinderen

Bij de ANWB loopt de no-claim korting na 8 schadevrije jaren al op tot 80% op de jaarpremie. Dat komt gemiddeld neer op zo'n €600 per jaar. Zo wordt een autoverzekering voor je kinderen stukken voordeliger!

De opbouw van no-claim korting

Jaren

No-claim korting

1

45%

2

50%

3

55%

4

60%

5

65%

6

70%

7

75%

8

80%


De voorwaarden

  • Je kind is tussen 17 en 26 jaar oud
  • Je kind is in het bezit van een rijbewijs
  • Het kind mag inwonend of uitwonend studerend zijn
  • De opbouw begint zodra je kind is bijgeschreven op jouw polis 
  • De korting is alleen te gebruiken voor het afsluiten van een ANWB Autoverzekering
  • Schades veroorzaakt door het kind verlaagt de no-claim korting van zowel het kind als de ouder

Schrijf je kind bij op je polis

Je kunt jouw kinderen direct online bijschrijven wanneer je een nieuwe ANWB Autoverzekering afsluit. Heb je al een ANWB Autoverzekering? Dan kun je dit gemakkelijk zelf regelen via Mijn ANWB. Log in met je Mijn ANWB-account en klik op het item 'Mijn producten en diensten'. Klik vervolgens op 'Mijn verzekeringen' en ga door naar de gegevens van je ANWB Autoverzekering. Onder het kopje 'Bestuurders' kun je meerijdende kinderen toevoegen of verwijderen. Een andere optie is om te bellen met 088 - 269 28 37 om je kinderen bij te laten schrijven op jouw polis.

Direct naar Mijn ANWB 

Wil je als meerijder nu zelf een autoverzekering afsluiten?

Heb jij no-claim korting opgebouwd op de polis van je ouders en wil je deze gebruiken? Sluit online een ANWB Autoverzekering af. Je no-claim korting wordt direct verrekend zodra jij de jaren aangeeft die je schadevrij hebt meegereden. Via anwb.nl/autoverzekering kun je snel en eenvoudig de premie van jouw autoverzekering berekenen.