Voordelige autoverzekering voor jongeren

Bouw nu al no-claimkorting op via de polis van je ouders

ANWB vindt dat jongeren vanaf het begin van hun rijcarrière recht hebben op een goede en betaalbare autoverzekering. Daarom biedt ANWB de mogelijkheid om kinderen van 17 t/m 25 jaar gratis bij te schrijven op de autopolis van hun ouders.

No-claimkorting opbouwen zonder eigen autoverzekering

Jonge bestuurders hebben weinig of geen rijervaring en rijden vaker schade in het verkeer. De premie voor een autoverzekering is hierdoor meestal erg hoog. Veel jongeren stellen om die reden de aanschaf van een auto uit tot het moment daar is en ze een auto en autoverzekering kunnen betalen. Zodra ze een autoverzekering afsluiten op hun eigen naam, hebben ze nog geen schadevrije jaren opgebouwd. De premie is dan alsnog erg hoog. De ANWB heeft daarvoor de oplossing!

No-claimkorting opbouwen op de ANWB Autoverzekering van ouders

Jongeren van 17 t/m 25 jaar kunnen gratis bijgeschreven worden op de ANWB Autoverzekering van hun ouders. Zo bouwen jongeren alvast no-claimkorting op die ze kunnen gebruiken als zij later zelf een auto kopen en een eigen ANWB Autoverzekering afsluiten. De korting kan oplopen tot wel 80% op de jaarpremie.

De opbouw van no-claimkorting

Jaren bijgeschreven en

geen schade veroorzaakt

No-claimkorting

1

45%

2

50%

3

55%

4

60%

5

65%

6

70%

7

75%

8

80%


Dit zijn de voorwaarden

  • Je kind is tussen de 17 en 26 jaar oud
  • Je kind heeft een rijbewijs
  • Je kind woont thuis of is voor de studie uitwonend
  • De opbouw begint zodra je kind is bijgeschreven op jouw polis
  • Je kind kan de korting gebruiken bij het afsluiten van een eigen ANWB Autoverzekering

Je kind kan op jouw polis tot hij of zij 26 jaar wordt

De opgebouwde no-claimkorting is daarna nog 14 maanden geldig. 14 maanden na de 26e verjaardag vervalt de korting.

Je schrijft jouw kind gemakkelijk bij via Mijn ANWB

Log in via onderstaande knop. Ga naar ‘Mijn verzekeringen’ en selecteer je ANWB Autoverzekering. Onder het kopje ‘Bestuurders’ voeg je jouw kind toe op de polis.

Direct naar Mijn ANWB 
Ik moet Mijn ANWB nog activeren

Als kind je eigen ANWB Autoverzekering afsluiten

Sluit online je eigen ANWB Autoverzekering af. Vul bij ‘schadevrije jaren’ ‘0’ in en bij ‘meerijdjaar’ het aantal jaren dat je schadevrij hebt meegereden op de polis van je ouder(s). Je no-claimkorting wordt direct verrekend.

Bereken je premie

Veelgestelde vragen

Nee, dit heeft geen gevolgen. Je betaalt geen extra premie voor je ANWB Autoverzekering.

Nee, je kind bouwt geen schadevrije jaren op en er staan van jouw kind geen gegevens in Roy-data. De jaren die je kind bijgeschreven staat op jouw polis noemen wij meerijdjaren. Je kind bouwt no-claimkorting op en kan hiermee later voordelig een eigen ANWB Autoverzekering afsluiten.

Claim je schade die veroorzaakt wordt door je kind, dan blijf jij aansprakelijk en zal jouw no-claimkorting naar beneden gaan. We verhalen de schade niet op jouw kind.

Wanneer je kind zelf een verzekering gaat afsluiten en de opgebouwde korting wil gebruiken, kijken we of je kind in de periode dat hij of zij op jouw polis stond als meerijdend kind schade heeft veroorzaakt. Is dit het geval, dan zullen we de opgebouwde no-claimkorting in mindering brengen. Soms kan dit betekenen dat je kind geen korting krijgt.

Claim je schade die veroorzaakt wordt door je kind, dan blijf jij aansprakelijk en zal jouw no-claimkorting naar beneden gaan. We verhalen de schade niet op jouw kind.

Als je 18 jaar bent mag je een autoverzekering afsluiten.

Stel je bent vanaf je 17e jaar bijgeschreven op de polis van je ouders. Als je dan 18 jaar bent geworden koop je een eigen auto en sluit je een eigen autoverzekering af, je hebt nu recht op 1 jaar no-claim korting.

Nee, je hoeft je kind niet zelf van de polis te halen. Zodra je kind 26 jaar is geworden halen we hem of haar als meerijdend kind van jouw polis. Je kind heeft dan nog 14 maanden de tijd om de opgebouwde korting te gebruiken op een eigen ANWB Autoverzekering.

Er zijn geen nadelen als je kind op jouw polis staat als meerijdend kind. Je kind bouwt no-claimkorting op kan hiermee later extra voordelig een eigen ANWB Autoverzekering afsluiten.